18 april 2013

Regn och rusk och shopping

Idag har morsan och jag varit och shoppat till Vasa, perfekt tidsfödriv en dag som denna när det spöregnat precis hela dagen.

Vi började iallafall med lunch på restaurangen Fondis som har ett fantastiskt luncherbjudande med tre rätter till priset av huvudrätten. Förrätten är soppa och ett välfyllt grönsaksbord, bland annat räkor och tonfisk samt olika salladsröror.
Till huvudrätt beställde vi båda grisrullader fyllda med ost som serverades med klyftpotatis och rödvinssås. Jag höll mig till en potatisklyfta. Myyyycket gott.
Eftersom det var torsdag så var dagens efterrätt plättar med sylt och grädde till efterrätt men även en bärmousse samt kaffe. Jag hoppade över sylten och grädden som säkert bara bestod av socker och åt moussen till som var mycket syrligare. Det blev dagens kolhydratschock. När jag är ute på resa tillåter jag mig äta en kolhydratstinn sak per dag, det brukar inte förstöra alltför mycket.
Behöver jag säga att vi var mätta efteråt, knappt vi orkade shoppa:-) När jag är hemma i Finland vill jag bara äta husmanskost när jag går på restaurang, andra länders mat äter jag i parti och minut på restauranger i London.

När maten sjunkit ner lite så hittade, speciellt jag, lite ditt och datt och bankkortet var i flitig användning. Jag kommer att fota och lägga upp allt när jag packar upp grejerna i London.

Igår åkte Maria och jag hem till vår vän Linnea som bor i en by som heter Nedervetil. Jag har aldrig varit där tidigare eftersom jag normalt aldrig åker längre norrut än Jakobstad. När jag vill storshoppa så åker jag söderut till Vasa eftersom utbudet där är mycket större.
Vi åt engelska ostar, italiensk parmaskinka och finländsk medwurst samt grekisk sallad och hade några mycket trevliga timmar tillsammans.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...