7 april 2013

Lyxfika på stan

Här kommer lite halvdåliga bilder från gårdagens Afternoon Tea med Annika på Sketch som ligger ett kort stenkast från Regent Street. Dagen till ära sken solen och jag tvingades till och med ta av mig vinterjackan när jag stod och väntade på tåget in till stan.
Vi kunde välja mellan två rum för Afternoon Tea och vi valde det mindre som såg ut som om man satt i en skog. Det andra rummet var mycket större och ljudnivån var ganska hög, inget avslappnande alls. Det här var perfekt.
Tadaa, läckerheterna är serverade. Jag fick inte till några fina bilder för när jag tog med blixt blev allt vitt och utan blixt, såhär...
Innan vi högg in fick vi en snabb beskrivning av allt som serverades av en servitris med mycket stark fransk accent. Jag och Annika tittade på varandra när hon gått brast i skratt, vi hade inte ens förstått en tredjedel av vad hon sagt men hon var trevlig:-) Vi började som reglerna föreskriver med sandwicharna längst ner, följt av scones och sedan resten. Nerifrån och upp. Åh vad vi njöt, bästa Afternoon teet hittills.

Smörgåsarna hade traditionell fyllning som lax och gurka osv. men med en liten tvist som gav dem en extra "umpf" och smak.
Ägg- och majonnässmörgås med ett lättstekt vaktelägg och Beluga-kaviar (tror jag servitrisen sa, därför bara några korn:-))
Sedan högg vi in på våra scones med clotted cream och två olika marmelader. De smälte i munnen och vi skulle gott ha kunnat äta var sin till (normalt får man två, en scones med russin och en utan) men kanske det var lika så väl:-)
Vi avslutade med de små sötsakerna som var allt ifrån chokladmoussefyllda petit choixer, "slickepinne" med vitchoklad som fyllts med kokosmousse, något med mint och rabarber, rispudding med syltkompott mm.
När vi ätit klart och betalat gick vi till toaletten som såg ut som något från en sci-fi-film, väldigt futuristiskt och väldigt vitt.
Toaletterna.
Efter teet gick vi runt i några affärer på Regent Street innan vi landade på en italinesk bar/restaurang där vi delade på en flaska Prosecco. Annika har bara 3 veckor kvar i London innan hon åker tillbaka till Sverige för gott ;-(men förhoppningsvis skulle vi kunna klämma in ännu en träff innan hon åker.
Om inte så var det ett mycket trevligt "avskedsfika"

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...