27 april 2013

Frukosttips

Igår gjorde jag en sats Granola, eller krispig frö- och nötmüsli, enligt ett recept som jag hittade på den här bloggen (surprise, surprise) och i morse avnjöt jag den med turkisk yoghurt från Lidl och upptinade hallon.

Granola
5- 20 portioner (ca 1-2 msk per portion)
Ca värden: 2 gram kolhydrater, 3 gram protein och 10 gram fett per portion med honung

2 dl hackad mandel
2 dl hackade hasselnötter (jag tog paranötter då de har mindre kolhydrater)
1 dl solroskärnor
1 dl pumpakärnor
1 dl kokosflingor
1/3 dl hela linfrön
1 tsk ekologisk vaniljpulver (dvs. INTE vaniljsocker, kan bl.a. köpas i hälsokostaffärer)
1 msk kakao
3 msk organiskt kokosfett, INTE den i silverpaket (låt det smälta till flytande konsistens)
ev 1 msk ekologisk kallrörd honung (kan uteslutas)

Blanda ihop allt och fördela på plåt. Rosta allt på 150 grader i ca 20-30 minuter (beroende på ugn, se till så det inte blir för bränt!) Rör några gånger under tiden. Förvara i tät burk! Hittar ni frystorkade hallon i butik så är det gott att blanda i efter man rostat! Granolan blir krispig när oljan stelnat igen så oroa er inte om det ser lite "vått" ut på plåten. Granolan kan varieras som man vill, t.ex. kanel och kardemumma istället för kakao.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...