15 april 2013

Sol och regn

Nu har jag hunnit vara hemma och njuta ett par dagar och jag har fått uppleva både strålande sol och envist regn. Idag har det varit envist regn. Jag och min mammalediga kompis Beatrice trotsade regnet och gick på vår vanliga entimmesrunda. Det är mycket som måste förhandlas sedan vi senast träffades i julas:-)

Vår grannes häst har stått på exakt samma punkt hela dagen och sett eländig ut:-)
När Beatrice och jag gick ut igår var det däremot strålande solsken, säkert runt 15 i solen. Det vackra vädret hade också lockat ut pimplare på fjärden. Det har börjat smälta på ytan men uppenbarligen är isen ännu tillräckligt tjock för att man till och med ska kunna köra med bil på den.
Eller snöskoter.
Owe och Anna och deras dotter Sara kom också på besök. Hon har en intressant smak måste jag säga:-)  När jag kom hem stod hon och åt rent smör med en sked. Hon skulle vara det perfekta ansiktet utåt för LCHF-kost; Smör - om barn själv får välja:-)
Till sen lunch gjorde jag Pulled Pork som serverades med hemlagad guacamole och coleslaw. Som förväntat gick den hem hos samtliga matgäster förutom Sara som säkert var mätt efter allt smör:-). Men, hellre frossa i riktigt smör med alla hälsosamma vitaminer än godis och skit. När morsan var ung sade man att om man åt mycket smör så får man bra ögon, säkert på grund av A-vitaminet. Människor verkade smartare förr.
På kvällen skålade jag och föräldrarna i lite Prosecco. Det har blivit tradition att köpa en flaska på Heathrow på väg hem.
Imorgon blir det en rivstart på dagen med besök hos tandläkaren kl 8.45 och sedan hårfrisören kl 11. Jag trodde aldrig jag skulle säga det, men jag ser faktiskt emot besöket. Min spruckna tand orsakar mig inga andra problem än att de vassa kanterna irriterar tungan ibland, men jag håller på att bli galen på att all mat fastnar under tandköttet mellan fyra av mina tänder på den andra sidan. Mellanrum som min ex tandläkare gjorde. Det är ofta omöjligt att få bort maten hur mycket tandtråd eller tandstickor som jag använder, tandfickorna är för djupa. Det leder till att tandköttet blir irriterat.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...