21 april 2013

Shopping, shopping

Så är jag tillbaka i London igen efter några timmar i luften. Allt gick smärtfritt och utan några större förseningar. Jag har nu varit duktig och packat upp allt och resväskan är undanstoppad. Om jag inte gör det genast kan det ta uppåt en vecka innan allt är tömt. Min resväska vägde ca 5 kg när jag åkte hem, nu vägde den 18 så jag har shoppat en hel del, det brukar ju bli så.

Jag antar att ni är nyfikna på vad jag hade i resväskan och ryggsäcken (eller inte:-)) så här kommer en bunt med foton.

Obligatoriska inslag i min resväska från Finland är Oltermanni-ost, jätteförpackning medwurst (hittar man aldrig i England) och grillkorv med olika smaksättningar. Jag köpte också en "riva" memma som jag ska dela upp i lämpliga portionsförpackningar och frysa in. Sååå gott och den organiska memman som jag köpte är dessutom låg på kolhydrater. Njutning med gott samvete med andra ord.
Till Steve köpte jag hans favoritchoklad, Fazers blå och Ritter Sport med Praline-smak som bara verkar finnas i Finland.
Mitt godis är vecko- och månadstidningar. Jag köpte också ett par guideböcker om Kroatien
Ett par burkar Sambal Oelek, pepparmix, hummerfond, sockerfritt vanilj- och lakritspulver samt bakplåtspapper som absolut inte fastnar fick också plats i väskan.
I klädväg så verkar det vara lite "mellan säsongerna" just nu men jag hittade iallafall en mossgrön stickad tröja med nitar och gråa stretchjeans med dragkedjor nere på benen på Kapp Ahl (av alla ställen)
Och så de omtalade beiga byxorna från Lindex. I like.
Morsan och jag köpte var sitt par svarta promenadskor på Bianco. De hade satts ner från 50 euro till 10 och då kan man bara inte gå förbi.
Morsan har varit flitig framför vävstolen och jag fick den här vackra och somriga löparen som hon vävt av pappersband. Den passar perfekt nu till sommaren.
Jag och Steve har lyckats söndra var sitt Ultima Thule dricksglas (de är tunna som papper) och jag passade på att fylla på halvdussinet. De var inte billiga trots att jag köpte dem på Iittala Outlet i Vasa så vi får se till att bli försiktigare i framtiden.
Jag hittade också den här Mariskooli som var på rea. Jag tycker att de är perfekta för att t.ex. servera godis eller dippsåser i.
På väg ut ur affären stötte jag också på de här fina porslinsskålarna med tryck som är typiskt för Finland; från kändisar, politiker och liljekonvaljer till målningar. De sålde ut dem för 5 euro styck.
I samma shoppingcenter finns också Hemtex och där köpte jag den här fina ljusstaken som var ordentligt nedsatt. Steve hade slagit sönder en av mina andra ljusstakar (en av de billiga som tur var) och den behövde ersättas.
Ja jisses vad man orkar släpar men vad gör man när man gillar de rena linjerna i finländsk och nordiska design.

4 kommentarer:

 1. Trist att du dragit på dig en förkylning här hemma.
  Om du gillar Oltermanni, ska du nästa gång testa Paimenpoika i stället. Den är ännu godare, och har inte den där plastiga bismaken som vi hos oss tycker att Oltermanni har.
  Iittala Outlet är en dyr affär. Vilken som helst "vanlig" affär säljer produkterna ordentligt mycket billigare.
  Bara så där som tips inför nästa hemresa. :)

  SvaraRadera
 2. Vad fina saker du har fått med dig hem, gillar speciellt glasen! Och duken, gud vilken duktig mamma du har.

  SvaraRadera
 3. Alegni, ska testa Paimenpoika nästa gång, tack för tipset.
  Sofia, ja det är ett enda släpande:-) Jo morsan är riktig flitig, det blir både sockor och vantar, bordslöpare, mattor i enlighet med säsong:-)

  SvaraRadera
 4. Va roligt nar vi alla verkar ha vara "standard"-shoppinglistor nar vi aker till Finland. Oltermanni e absolut ett maste for mej. Sen brukar jag ocksa kopa mera "konstiga" saker som disktrasor, diskborstar och varmeljus ;)

  SvaraRadera

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...