13 oktober 2014

Bergen - dag 1 och 2

Tillbaka i ett regnigt London från ett regnigt men mycket trevlig långhelg i Bergen. Efter några dagar med mycket godsaker och drinkar är det nu skönt att återvända till hederlig husmanskost igen. Idag blev det IKEA-köttbullar i hemmagjord gräddsås och blomkålsmos till både lunch och middag. Åh så gott.
Här kommer lite bilder från Ivonnes och mitt långa veckoslut hos min bror Magnus och hans flickvän Sonja.
Vi firade att semestern börjat med ett glas bubbel på Gatwick flygplats
Inflygning till Bergen. Vi flög med Norwegian och resan tog bara 1 timme och 25 minuter
Vi tog flygbussen in till Bergen där Magnus mötte upp med oss och vi gick till hans och Sonjas lägenhet. Man kan verkligen inte klaga på utsikten från deras lägenhet högst upp i ett hyreshus i centrala Bergen, dessutom har de två stora balkonger.
Magnus hade tagit halva dagen ledigt och när Sonja kom hem från jobbet gick vi till en tapasrestaurang för middag. Jag åt där senast jag var och hälsade på också och maten är mycket god. Portionerna var väl tillagna (fattas bara annat till det priset:-))
Grillad hare
Köttbullar
Sparris innlindad i bacon.
Tre rätter per person räckte mer än väl och servicen var bra.
Magnus, Sonja och Ivonne
Efter middagen gick vi tillbaka till lägenheten där Magnus blandade till familjedrinken "Blue Arrow" till oss. Det var första gången som Ivonne drack den men hon blev fast och det blev några under resans gång:-)
På fredag roade Ivonne och jag oss själva under dagen när Magnus och Sonja var på jobb. Vi sov länge (vi hade ju semester trots allt:-) och efter en sen frukost gav vi oss ut på stan. Vår första anhalt var Bryggen med sina gamla trähus. Det regnade mest hela tiden men har man regnjacka eller paraply så är det inte så farligt, det blåste i varje fall inte och kändes ganska varmt.
Vi strövade upp och ner i gränderna mellan Bryggen-husen. Kändes som om man steg in i en annan tid. 
Inte en rak vinkel någonstans.
Vi besökte också Hansa-museet efter rekommendation från Magnus. Efter museet strövade vi bara omkring i den gamla mysiga delen av Bergen ...
... innan vi satte oss i en bar för att vila benen. Det var så mysigt att sitta i "stugvärmen" och titta på regnet som envist föll utomhus, dricka några glas vin och prata om livet.
Ivonne förevigar drinkarna
På kvällen gick vi och åt till en svensk restaurang.
Gravad lax blev min förrätt
Baconlindad marulk med jättegod sås till förrätt. Jag gillar fiskens norska namn, Breiflabb (brett flabb)
Tyvärr fick Magnus magont under middagen och var tvungen att gå hem efter middagen. Jag brukade tidigare ha samma problem ganska regelbundet, men det upphörde genast när jag övergick till lågkolhydratkost. Det var troligen IBS.

Jag, Sonja och Ivonne gick till baren i restayrabgkällaren för ännu en drink innan vi gick hem för att underhålla Magnus. Om man går hem och vilar i tid innan kramperna får ett ordentligt grepp så brukar attackerna gå över ganska snart.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...