5 oktober 2014

Hej då helgen

God kväll i stugorna, hoppas ni har haft en bra helg. Min har varit ganska händelselös för ovanlighetens skull. Ganska skönt dock för på torsdag bär det av till Bergen, Norge för att hälsa på min ena bror och hans flickvän tillsammans med min kompis Ivonne. Ser fram emot det, men nu får man hålla tummarna, hårt, för att vi kommer att få lite solsken där också. Jag kollade på prognosen ikväll och om de håller i sig så kommer det att bli minst sagt omväxlande.

Morgonen började med en timmes Body Pump och det om något får en att vakna till, speciellt musklerna. Steve och jag hade planerat att gå till vår lokala pub för deras Sunday Roast carvery, men när vi kom dit så fick vi veta att ugnen inte fungerade så de det skulle inte bli någon mat den dagen. Frustrerande, men då fick det bli köttbullar på IKEA då som jag planerat besöka efter carveryn (Steve vägrar vanligtvis att komma med, för mycket folk för honom).

När jag kom fram så var matkön som vanligt lång men jag tänkte inte ge mig så jag stod ut med ljudet av skrikande barn och snigelkö. Tillslut fick jag mina köttbullar med svensk flagga som dekoration, Man kan välja mellan potatismos och fransk potatis till köttbullarna, men jag ville naturligtvis inte ha något av dem så jag sa köttbullar med grönsaker när jag beställde. Killen som serverade hörde uppenbarligen inte på det örat utan frågade vilken potatis jag ville ha till. Jag sa ingen potatis, grönsaker. Då frågade han, Fransk potatis? Nej svarade jag, grönsaker. Potatismos? Nej, sade jag igen, grönsaker! Då föll polletten ned. Det är uppenbarligen MYCKET ovanligt att man vill ha ett hälsosammare tillbehör till sina köttbullar.
Med maten i magen började jag vandra runt på avdelningarna. Jag är alltid förvirrad hur jag ska börja gå "åt rätt håll" efter restaurangen på IKEA, så jag gick motströms och missade en del av avdelningarna men hittade iallafall de jag letade efter, lampor och mattor. Mattan jag ville ha fanns inte:-( men jag köpte iallafall en ny lampa att ha i fönstret. De 2 eller 3 föregående har varit av glas och fallit i golvet och gått i tusen bitar, antingen nedsvepta av fladdrande gardiner eller vår golvläggare. Nu köpte jag en i metall, den borde ju hålla lite stötar tänkte jag.
Jag passade också på att fylla på ljusförrådet ...
och köpte en påse köttbullar samt räkor med skal. Vi brukar då och då köpa en förpackning oskalade räkor från Sainsburys men de är så små, förhoppningsvis är de här bättre. Imorgon blir det räkfrossa.
Jag köpte också en liten flaska Julmust till Steve eftersom han gillar det.
Det var vad jag gjorde idag. Igår gick jag både på Body Attack och Dance på gymet innan jag gjorde en försenad lunch, eller snarare middag (blev två babybel-ostar till lunch, mellan gympassen). Jag provade ett recept på kycklinglasagne från den här bloggen och MY GOD så god den blev, och då glömde jag baconet som också skulle vara i receptet. Steve, som bara skulle äta en liten bit eftersom han just hade ätit, åt lika mycket som mig till slut:-). Den kommer jag absolut att göra igen, och igen, och igen. Ni hittar receptet här nedanför.
Lasagne a la Chicken Alfredo (LCHF)
8 portioner

Lasagneplattor
8 ägg
200 g färskost (Philadelphiaost)
1 dl fiberhusk
1-2 krm salt

Köttfyllning
1 000 kg kycklingfiléer, delade på längden
2 paket bacon
8 färska champinjoner
1 stor röd paprika

Ostsås
4 vitlöksklyftor
1 gul lök
4,5 dl grädde
1,5 dl vatten
4 msk grön pesto
salt, peppar
1 msk kycklingfond
200 gr parmesan
smör eller kokosfett att steka i

Gör så här:
Lasagneplattor
Sätt ugnen på 150 grader, vispa äggen poröst, tillsätt färskost och fiberhusk och vispa ihop. Bred ut smeten tunt på två smorda bakplåtspapper med en slickepott. För det snabbt innan smeten börjat svälla för mycket och den blir mer svårspridd. Försök att få ut smeten så jämnt och långt ut som möjligt. Grädda i ca 10-15 minuter tills börjar få lite färg. Låt svalna och skär sedan ut lasagneplattor.

Höj ugnen till 225 grader.

Köttfyllning
Putsa kycklingfiléerna och skär i strimlor. Strimla baconet. Salta och peppra och stek tillsammans i omgångar på ganska hög värme så filéerna får lite färg. Stek baconen. Skiva champinjonerna och skär paprikan i mindre bitar och stek i lite kokosfett eller smör.

Ostsås
Riv parmesanen. Finhacka lök och vitlök och lägg i kastrullen, låt fräsa lite i kokosfett/smör. Häll i vatten, grädde och låt koka upp. Häll i kycklingfond och smaka av med salt och peppar. Rör till sist ner peston och dra kastrullen av plattan, rör ner parmesanen. I en form, smeta ut lite sås på botten och lägg sedan några plattor över, sedan lite kyckling/bacon och sedan sås och fortsätt sedan så tills kycklingen och lasagneplattorna är slut, toppa då med champinjonerna och paprikaröran och fördela lite sås ovanpå. Lite mozzarella är gott att toppa med också. Sätt in i ugnen i ca 20 minuter. Servera med en god sallad.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...