30 oktober 2014

Mat och hälsa

Glad torsdag på er. Två pass på gymet är avverkade samt sen lunch och nu har jag flyttat kontoret från skrivbordet till soffan, en flytt på ca 50 cm. Vaihtelu virkistää.

Det blidde ingen stek på The Rocket på tisdag för det var alldeles packat när vi kom dit, både inne och ute, och då var vi där redan kl 18. Engelsmännen äter normalt först kl 20 och när vi varit där kl. 19 har det funnits ok med platser. Kan hända att skolornas höstlov och faktum att det var ca 19 grader påverkade rusningen.

Eftersom vi inte orkade stå och vänta på ett ledigt bord så gick vi till Hudsons istället som också har specialerbjudande på tisdagar. Jag gillar verkligen restaurangen och det faktum att de dekorerar restaurangen efter högtider och säsong. Personal där är också jättetrevliga och de måste trivas för många av dem har varit där i åratal.
Nu är det Halloween som gäller
Som vanligt var det jättekul att träffa Carola igen. Tyvärr kommer hon att flytta tillbaka till Sverige med sina två döttrer redan i januari (den tidigare planen var maj):-((
Till förrätt åt vi båda avokado fylld med räkor och krabba i majonnäs eller något liknande. Mums.
Till huvudrätt beställde vi båda griskött som fyllts med spenat och ost och inlindad i bacon. Jag tror det var nytt på menyn. Som sidorätter valde jag grekisk sallad och mycket krämig coleslaw. Allt detta för £12,95, inte dåligt alls.
Efter middagen gjorde vi ett nytt försök till The Rocket och nu hade det blivit avsevärt lugnare. Vi beställde dock inte våra planerade 14 ounce stekar, för även om jag är stor i maten så har jag också mina begränsningar, utan nöjde oss med att dela på en flaska Cava:-).

För att tala lite om hälsa, och framförallt kolesterol som är byggstenen i våra celler, så såg jag den här lättlästa artikeln i Göteborgsposten. Jag rekommenderar alla att läsa den, till och med den mest trögfattade borde kunna ta in informationen. Det är otroligt skrämmande hur läkemedelsbranschen och lättköpta läkare under åratal har gjort folk allt sjukare med sin kolesterolmediciniver. Och ännu värre, att förgiftningen av människor fortsätter! Jag skulle ALDRIG äta kolesterolmedicin för jag har inte lust att få alzheimer, cancer och andra fruktansvärda sjukdomar. Har jag högt kolesterol så finns det en orsak, något är trasigt och måste fixas i min kropp. Läkemedelsföretagen har noll intresse av att göra människor friska, de vill bara hålla dem vid liv så att de kan sälja ännu mer medcin. De är ingen välgörenhet utan drivs av vinst och om man råkar få allvarliga sidoeffekter av deras medicin så har de säkert annan medicin som dämpar (dvs. INTE botar) de symptomen också.

När jag besökte Steves föräldrar så fick jag LCHF-anpassad mat. Hans mamma var lite i panik först men när jag sa att jag äter ovanjordgrönsaker, kött och fett (vilket finns på alla matbord) så lugnade hon sig. Hon hade till och med köpt spenat för min skull trots att hon aldrig gjort spenat tidigare. Hur gulligt är inte det! Jag hade också tagit med mitt eget LCHF-bröd ifall det skulle bli "kris" men det behövdes inte:-). Steves mamma berättade att hon äter medicin för typ allt; diabetes, kolesterol, högt blodtryck osv., typ allt som i princip kan botas med lågkolhydratkost. Hennes diabetesläkare hade vid ett tillfälle sagt åt henne att undvika potatis men jag tror nog att han borde ha gett en längre lista över förbjudna saker än så eftersom hon är väldigt förtjust i bröd och sötsaker:-). Det som var mycket positivt med Steves föräldrar var att de var nyfikna och ställde en massa frågor om min livsstil, speciellt hans pappa var väldigt nyfiken och det är det bästa sättet att lära sig. Jag gillar när folk är intresserade av att lära sig nytt eller lära om, ingen är för gammal för att ta in ny information.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...