18 oktober 2014

Nya upptäckter och teater

Trevlig lördag på er alla! Här är det 19 grader och riktigt skönt i luften. Jag började dagen "på riktigt" med mitt vanliga Body Attack-pass på gymet halv 1. Tyvärr var dansinstruktören borta så jag skippade den efterföljande Zumba-klassen. Onödigt att gå på ett pass om man inte får svettas ordentligt och det gör jag sällan på Zumba-pass med inhoppare.

Igår begav Steve och jag oss till "okända marker", nämligen till en plats i sydvästra London som heter Teddington. Det ligger ca 25 min med tåg från Wandsworth och alldeles vid Themsen. Jag hade aldrig varit där tidigare och Steve max två gånger. Det var verkligen ett fint område, mycket grönt och lummigt och fina hus. Av någon orsak är huvudgatorna i Engelska städer oftast de fulaste, men den här var mycket fin med knappt några kedjor, inte en Next eller Tesco så lång ögat såg utan oberoende butiker och restauranger. Som Richmond men mindre. Här skulle jag bra kunna bo.

Orsaken till att vi besökte Teddington var att vi hade bestämt oss för att äta på den italienska restaurangen Canta Napoli, den med den bästa pizzan som Steve någonsin ätit ni vet. Vi har normalt besökt den i Chiswick men när vi såg att de också hade en restaurang i Teddington åkte vi dit istället, enklare för oss för man slipper gå 20 minuter för att ta sig från tågstationen till Chiswick centrum.
Det blev musslor till förrätt, har varit sugen på dem ett tag.
Till huvudrätt beställde jag napolitanska korvar på en bädd av broccoli (såg inte alls ut som broccoli). För att vara säker på att bli mätt beställde jag en grönsakstallrik som sidorätt. Det var en grönsakstallrik som hette duga. Servitrisen trodde att det var två huvudrätter och började ge mig grönsakerna och Steve korven (typiskt stereotypt) innan Steve rättade henne att det är jag som ska ha allt:-). Maten var mycket god och jag behöver knappast säga att jag blev MÄTT. Steve var också nöjd med sin pizza, han sa att den smakade exakt som på det andra stället.
Efter middagen promenerade vi ner till Themsen och en pub med den största beer garden som jag någonsin har sett. Trädgården var större än puben tror jag.
En söt gångbro över Themsen. På andra sidan fanns det en lång sluss med vatten som brusade. Ett populärt ställer för fiskare.
Puben The Anglers. Den är uppenbarligen väldigt barnvänlig för det fanns en stor lekpark i trädgården. Hit vill jag absolut komma igen.
Innan vi åkte hem igen så tog vi ännu en drink på en annan mysig pub, King's Head. Deras meny verkar också mycket intressant, engelsk pub grub möter Frankrike.
Igår hann jag också med att köpa teaterbiljett. Jag hade tidigare i veckan läst att pjäsen med den amerikanska skådespelerskan Lindsay Lohan, mer känd för sina skandaler och spritmissbruk än skådespeleri, faktiskt var mycket bra. Pjäsen heter Speed the Plow och igår så googlade jag efter biljetter och såg en sajt där de hade rea på biljetter till föreställningarna nästa vecka, så nu är biljett köpt till nästa torsdag. Hoppas nu bara att det är Lindsay Lohan som spelar den dagen. Man vet aldrig om hon får återfall med spriten och måste sjukskriva sig:-)

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...