1 november 2014

Kålchips - lchf

Sitter och myser med lite bubbel och kålchips och varvar mellan Xfactor och en thriller. Jag hade aldrig gjort dem tidigare men de är jättegoda, och NYTTIGA. Jag fick stoppa Steve från att äta dem alla så att jag skulle ha några kvar att fotografera:-). Jag gjorde mina av savoykål men grönkål går precis lika bra.
Kålchips

Ingredienser
1 stånd grönkål eller 1/2 huvud savoykål
1 msk olivolja
Flingsalt

Gör så här
Dela bladen i mindre bitar och ta bort de tjockaste nerverna. Blanda blad och olivolja i en bunke. Fördela bladen på bakplåtsklädd plåt och strö över lite flingsalt. Kör in i ugnen på 150 grader (gärna varmluft) tills de börjar skifta i färg cirka 15-20 minuter. Ta ut och låt torka. Servera som chips.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...