12 november 2014

Scotch eggs - LCHF

Idag kom jag äntligen till skott och provade ett recept på Scotch eggs som är kokta ägg "inbakade" i köttfärs. Här i England kan man köpa dem lite här och var, ofta på pubar. Där är de naturligtvis fritterade och täckta med skorpmjöl men jag täckte dem en blandning av med krossade fläsksvålar och mandelmjöl. Vill man inte ha det/eller hittar inte någon av ingrediensena kan man lämna dem eller bara använda en. De blev riktigt goda och jag kommer absolut att göra dem igen. Ni hittar receptet efter fotona.

Scotch eggs
4 portioner

4 ägg
500g fläskfärs
2 tsk örter eller krydda enligt eget val, t.ex. salvia, curry, rosmarin, persilja, senap
½ tsk salt
70 g fläsksvålar
40 g mandelmjöl
1/2 tsk svartpeppar

Gör så här
Koka först äggen. Placera äggen i en kastrull med kallt vatten. Koka upp och låt koka i 4-5 minuter (äggen steks i ugn sedan så de blir garanterat kokta). Töm kastrullen med hett vatten och täck dem sedan omedelbart med kallt vatten så att de blir tillräckligt kalla för att skalas.

Mixa fläsksvålarna till en brödsmuleliknande konsistens i en mixer och blanda med mandelmjöl och svartpeppar

Skala äggen och klappa torra med hushållspapper. Detta kommer att göra så att köttfärsblandningen fastnar på ägget lättare. Blanda köttfärsen med de örter och kryddor som du gillar. Ta en handfull köttfärs och platta till den i handen, nästan som att göra en mycket tunn hamburgare. Placera ägget på köttfärsen och arbeta långsamt färsen runt ägget, massera färsen för att helt täcka ägget. Rulla äggen i svål-mjölblandningen och placera på en bakpulverklädd bakplåt. Stek i ugn i 20-30 minuter i 180 C eller tills äggen är gyllenbruna.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...