9 november 2014

Sköna söndag

Här har solen skinit hela dagen och det har varit ca 15 i luften. Jag hade satt väckarklockan på ringning kl. 9 för jag ville hinna vakna upp ordentligt innan det var dags för en timmes body pump kl 10.

För att få en mjukstart på arbetsveckan så jobbade jag undan lite efter gymet innan vi begav oss till vår nya favoritpub för Sunday Roast Carvery, The Gardeners. De var om möjligt ännu mer givmilda idag, för när jag frågade om jag kunde få blanda köttet så fick jag förutom både gris- och nötkött även ett av deras massiva kycklingbröst. Trots att jag varken tog rostad potatis, yorkshire-pudding och kokta morötter (alla rika på kolhydrater, dvs. socker) så fanns det massor av andra tillåtna sidorätter som jag kunde fylla min tallrik med och jag åt upp precis allt ... förutom kycklingbenen! Jisses vad både jag och Steve var mätta efteråt, dessutom tog vi var sin Bloody Mary eftersom de bara kostade 5 pence när man beställde Sunday Roast. Vi måste nog testa något av deras andra rätter också någon gång. Vi såg att man på fredagar (som är fiskdag i England) får två fiskrätter till priset av ett.
Igårkväll kände vi oss sugna på curry igen och bokade bord på en gammal favorit, Palace Spice i Clapham Junction.

Ångan rann från fönstren som vanligt när vi steg in och ljudnivån var hög på grund av ett gäng med ca 20 män. Jag tror aldrig jag har upplevt ett så högljutt gäng tidigare, de tystnade bara när de äntligen fick sin mat:-)
Vi har inte varit till Palace Spice på säkert ett år men en av servitörerna kände igen oss. Jag säger som Steve, indier har minne som elefanter:-).
Min standardförrätt, grillade lammfärsspett
Bäst som vi satt och åt började de skjuta fyrverkerier i Battersea Park (det var ju trots allt Bonfire night tidigare i veckan så det ordnas mycket fyrverkerier samma helg). Det hade regnat ganska ordentligt under kvällen så det var ganska lyxigt att kunna se dem inifrån. Vi var faktiskt och såg fyrverkerierna i Battersea Park för ett antal år sedan men man måste betala inträde och vi tyckte inte att £10 var värt det.
Min huvudrätt blev smörkyckling, spenat och paner-ost samt någon annan röra med spenat. Vinnaren av den bästa smörkycklingen är fortfarande currystället i Norbury.

Ja, som sagt, ny arbetsvecka igen imorgon. Skulle inte ha något emot att då de där Euromillion-miljonerna. Det kommer dock inte att bli jobb från tidig morgon till sena kväll. På kvällen är det musikalbesökdags igen när jag åker in till centrum för att se Once som har fått massor av bra kritik.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...