1 november 2014

Köttbullar, teater och falsk surdegsbröd

Sitter och pustar i soffan, kan lugnt säga att jag är proppmätt. Åt ingen lunch (höll mig mätt ända till kvällen efter frukosten) utan sparade mig till middagen som blev blomkålsmos, IKEA:s köttbullar, gräddsås, kokta gröna bönor samt "sallad" med oliver och fetaost. Så gott att jag fortfarande är lyrisk.
Idag har solen skinit hela dagen och det har varit ca 17 grader. Gillar sådana höstar så jag njuter medan vädret hålls. Jag har emellertid inte utnyttjat solen utan spenderat största delen av eftermiddagen på gymet med Body Attack och Dance så nu kan jag sätta fötterna på soffbordet med gott samvete.

Steve håller på att göra sig i ordning för en kväll på puben med sina kompisar medan jag kommer att ha en lugn kväll hemma, jag var ute igår istället tillsammans med ett par gamla kollegor.

En av mina ex. kollegor, Katarina, spelar i en pjäs som heter "Dying for" it och vi åkte till Brockley i sydöstra London för att se den på den pyttelilla teatern (typ ett stort rum i en pub). Pjäsen var mycket bra, och Katarina, men även de andra skådespelarna, gjorde en väldigt bra insats. När pjäsen var slut träffade vi upp med Katarina och hennes skådespelarkollegor för en drink på puben efterråt. Vi satt där tills de "slängde ut oss". Tåget hem var fullt av halvsovande, utklädda, Halloween-partymänniskor. Har aldrig tyckt om att klä ut mig men de flesta engelsmän verkar älska det. Steve är typ enda undantaget vilket är tur för mig:-). När jag promenerade till puben tidigare på kvällen såg jag också en massa utklädda minimänniskor som gick från hus till hus med sina, lika utklädda föräldrar, för "godis eller bus". Jag kan tänka mig att det fanns många familjer som hade problem att få sina sockerhöga barn att sova den kvällen medan tandläkarna gnuggade sina händer:-)
Igår provade jag ett nytt bakrecept, Falskt surdegsbröd, som blev jättegott. Till och med Steve älskade det och han är svårflirtad när det gäller bröd som inte är tillverkat av vetemjöl. Jag hittade receptet på den här fantastiska lågkolhydratbloggen.
Passar perfekt att rosta (och frysa) och äts med massor av smör och pålägg samt kaffe med kokosnötolja och grädde. Jag passade också på att göra en sats granola som jag åt tillsammans med Lidls grekiska yoghurt som jag köpte igår.

Falskt surdegsbröd

Ingredienser
7 dl mandelmjöl (280 gr)
10 msk psylliumfröskal
4 tsk bakpulver
1 tsk havssalt
5 msk äppelcidervinäger
6 äggvitor (ca 198 gr)
3,5 dl kokande vatten
Jag satte även till ca 1/2 dl linfrön och chiafrön (bra för magen).

Instruktioner 
Sätt ugnen på 180 g (160 g varmluft). Blanda de torra ingredienserna ordentligt och rör sedan ner äggvitor och äppelcidervinäger till en tjock deg. Rör sedan ner det kokande vattnet. Blanda till en fast deg. Tryck genast ut i smord form och sätt in i ugnen och grädda i 75 minuter.

Noteringar Om brödet blir lite för tungt, prova att dra ner lite på både psylliumfröskal och vatten nästa gång, speciellt om Fiberhusk (som är psylliumfröskal av märket Lindroos) används då Fiberhusk är så absorberande. Per skiva: 87 kcal - 4 g protein - 7 g fett - 1,5 g kh

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...