27 november 2014

Leeds Castle

Idag åkte jag då ut till Kent för att träffa min kompis Jenny som jag känt i ca 10 år nu. Vi beslutade oss för att åka till Leeds Castle som byggdes 1119 (I det här landet kan man hitta gamla byggander).

Jag tog tåget från Victoria till ett ställe som hette Hollingbourne där Jenny och hennes treåriga dotter Evelyn hämtade upp mig.

Vi började med lunch för man kan ju inte gå och kolla på servärdheter på tom mage heller:-). Det fanns en restaurang på slottsområdet som låg i en gammal ladugård, jättemysigt.
Det blev griskött med grönsaker, dubbelt så mycket grönsaker för mig då jag inte ville ha den rostade potatisen.
Mätta och belåtna gav vi oss ut på området. De har en stor labyrint som man kan gå i och efter några fel svängar så hittade vi äntligen mitten. Det var bra motion. Samtidigt som vi skulle gå in i labyrinten kom tyvärr en hel skolklass med killar springande och då var det slut på lugnet, som dom gapade.
Jenny och lilla söta Evelyn. Hon skötte sig exemplariskt hela dagen.
Leeds Castle med sin vallgrav runtomkring. Slottet var i privat ägo fram till 1974.
Tidpunkten var perfekt att besöka slottet, det var nästan bara vi där och personalen höll på att dekorera julgranar i varje rum, till Evelyns stora glädje ... och vår lite också:-)
Det var så kul att träffa Jenny igen, vi har inte setts sen hon och hennes man flyttade till Sverige för ca 8 år sedan. Vi hade inga problem att fortsätta från där vi slutade utan samtalet flödade genast jag steg av tåget. Vissa personer bondar man genast med.

Lite mindre folk på den här tågstationen än den i Wandsworth.
Fredag igen imorgon, hääärligt. När jag kom hem ikväll började jag julpynta så smått så att jag slipper stressa med det för mycket imorgon och lördag. Imorgon ska jag kocka två av rätterna som ska vara på mitt lilla julbord på lördag, såna som bara blir bättre när de får stå ett dygn.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...