1 december 2014

Första finländska julmiddagen

Glad första december! Tänkte jag äntligen skulle skriva ett litet inlägg från helgen, eller bilderna får tala mest, sedan blir det promenad för brunch till puben The Rocket i Putney. Länge sedan sist.

I lördags kom Carola hit på middag och Xfactor. Jag hade slagit på stora trumman och bjöd på en mindre finländsk julmiddag med både lax, sill, rödkålssallad, rödbetssallad, lådor, skinka, vitkålsgratäng och annat smått och gott. Allt utan lådorna, som jag köpte på finska kyrkans julmarknad helgen, var LCHF och hemmagjort. Det tog inte så lång tid och ett par saker kunde jag göra dagen före. Behöver jag nämna att det det här var vad vi åt både till lunch och middag på söndag och det blir nog samma till middagen ikväll också. Tur jag gillar rester:-)
Var ska man börja:-)
Till efterrätt blev det en gammal favorit, chokladterrin. Så enkel att göra och så jäkla god ... om man tycker om choklad. Eftersom det snart är jul så hade jag smaksatt terrinen med ca 1,5 tsk pepparkakskryddor vilket var ett bra drag. Steve sa att det var den godaste terrinen hittills.
Medan vi tittade på Xfactor, och efter, så festade vi till det med att dricka gurk-G&T. En så otroligt fräsch drink. Naturligtvis ska man använda Heindrick's gin eftersom de använder gurka när de gör sin gin.
I slutet av januari flyttar Carola hem till Sverige igen:-(
I fredags mötte jag upp med Mia för middag på den östeuropeiska restaurangen Baltic. Jag har varit dit flera gånger och maten är alltid god, men den huvudrätt som vi båda åt i fredags tog nog hem förstaplatsen. Sååå god och perfekt rätt för vintern.
Till förrätt åt jag en blandning av olika skaldjur.
Till huvudrätt, gryta med kött, korv och grönsaker. Vi åt så att vi nästan sprack.
Mia beställde cheesecake till efterrätt medan jag nöjde mig med en drink. Såg att de sålde French 75, en drink som jag ofta gör själv, och ville prova. Den var fräsch men min var bättre eftersom jag använder Cointreau i min.
Efter middagen rullade vi till puben bredvid där vi tog ännu en drink. Vi satt på utsidan då det var packat inne men vi slapp frysa eftersom de hade värmare ute. Det var inte så kallt annars heller.

Igår tog jag det bara lugnt, åkte in till Putney ett par timmar för att köpa de sista julklapparna.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...