23 juni 2015

Söndagspromenad

Tänkte jag skulle göra ett snabbt inlägg innan det är dags att ta bussen till Putney för att träffa Carola som är och hälsar på sin man i London tillsammans med deras två döttrar.

Måndag och tisdag har hittills gått i jobbets tecken men på söndag, efter gym och lägenhetsstädning, begav jag mig till Whitechapel för att träffa Mia. Vi hade planerat att gå på en London Walk och sedan äta sen lunch.

Dagens guidade promenad handlade om hur livet var tidigare i East End. Jag har ju som sagt varit på flera av de här turerna och alla guider har varit både kunniga och underhållande. Promenaderna rör sig aldrig över ett stort område men de tar ändå exakt två timmar så man hinner lära sig mycket.

På väg till ett stopp passerade vi en välgörenhetsevenemang som gick ut på att man skulle sänka sig nerför London Hospital. Engelsmän ÄLSKAR att samla ihop pengar till välgörenhet och ofta sker det genom att någon eller några gör något för att få folk att skänka pengar.
Promenaden avslutades vid Spitafields market och därefter sökte vi en pub för efterlängtad sen (kl. var 16) lunch. Vi siktade in oss på de smala gränderna och det tog inte länge innan vi hittade en undangömd pub så vi slapp trängas bland turisterna. Puben hette Kings Stores och maten var fantastiskt god och servicen underhållande.

Vi beställde båda nyskördad sparris med ägg till förrätt och
Sunday Roast till huvudrätt. Den här roasten var nog en av de godare jag någonsin ätit och portionerna stora med massor av grönsaker; spenat, pumpa, broccoli och morötter.
Vi nästan vaggade ut ur puben efteråt.

Annars så fick jag min läsplatta i måndags och den är sååå mycket snabbare än den tidigare jag hade, och aningens tyngre, men inte så det stör.
Nej, nu är det dags att ge sig ut igen. Det blir stek ikväll hade vi tänkt och jag börjar bli hungrig. Jag drack bara kaffe till frukost, gör det nuförtiden, och gjorde en sats ägg- och baconmuffins till lunch. De är grymt mättande så jag har hållit mig bra på två av dem tills nu.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...