2 juni 2015

Finbesök från Finland

Idag har det varit jobb från morgon till kväll, bara ett entimmes avbrott för gym före lunchen. Nu tänkte jag iallafall ta mig tid och lägga upp bilderna från helgen som gick.

Ett besök till Kew Gardens är ett måste om man är intresserad av växter ... eller träd. Visste inte att det fanns så många olika ekarter till exempel. Ganska mycket var tyvärr utblommat men praktfulla blommande rhododendron i olika färger fanns det fortfarande gott om.
Vi stötte också på en pilsk påfågel som försökte charma en hona genom att spänna upp sina stjärtfjädrar. Det såg också ut som om han gjorde det för att ge besökarna ett riktigt fotograferingstillfälle eftersom han vände sig till oss alla i tur och ordning för att vi skulle få ta ett foto.
Tadaa ...
Det var en blåsig dag så hannen fick kämpa ordentligt för att hålla sig på fötter när vinden tog tag i fjädrarna.
Showen över.
Man kunde också "vandra bland trätopparna" 20 meter över marken, och för de som inte orkade promenera uppför trapporna så fanns det hiss. Vi tog hissen upp:-). Man får inte vara höjdrädd.
När vi sett oss mätta på flora och fauna tog vi tunnelbanan till Richmond där vi satte oss på en av mina favoritpubar, The White Cross för ett välbehövligt glas Prosecco. Vi lyckades få ett bord med utsikt mot Themsen och hade kunnat sitta där och slappa hela dagen, men se det hade vi inte tid till ...
för några timmar senare var det dags för Afternoon Tea. Betjäningen var sisådär men de hade inte snålat med sötsakerna.
Vi fick till och med smält mörkchoklad dit vi kunde doppa marshmallows och jordgubbar. Vi var dock alla överens om att sconesen var bäst med massor av clotted cream på. Nu har jag ätit kolhydrater så det räcker 6 månader framåt och jag kommer att få kämpa mot sötsuget i ca en vecka innan kroppen detoxat sig igen.
På söndag ska man äta Sunday Roast och vi gick till puben Cat's Back som ligger ca 15 min promenad från oss. Riktigt god Sunday Roast var det, till och med Steve gav den tummen upp och han borde ju vara expert:-)
Efter lunchen gick Steve hem medan vi andra tog bussen in till stan för några timmars shopping i Covent Garden innan det var dags för musikteatern Stomp. Jag såg den i mars, tror jag det var, och gillade den jättemycket och tänkte att kanske morsan och moster skulle göra det också. Rekommenderas.
När vi kom hem igen beställde vi hemleverans från en indisk restaurang som jag och Steve hittat nyligen och vi åt tills vi nästan sprack. På måndag morgon hann vi ännu ta en runda på vårt lokala shoppingcenter innan det var dags att ta den beställda minicaben till Heathrow.

Helgen gick verkligen jättesnabbt för jag hade ordnat program åt oss nästan hela tiden. Vila kan man göra sen.:-)

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...