7 juni 2015

Nordicana

Den här helgen har jag haft besök av Svanhild som normalt bor utanför Birmingham. Hon kom ner för evenemanget Nordicana som är ett tvådagarsevenemang för alla som gillar nordiska thriller-/kriminalserier.

Hon anlände redan på fredag kväll eftersom evenemanget började tidigt på lördag morgon och bjöds naturligtvis på drinken Blue Arrow eftersom hon aldrig druckit det förut.
I år hölls Nordicana i en gammal bio i Limehouse, östra London.
Intresset för nordiska thrillers är jättestort i Storbritannien och har varit det i några år nu och jag tror nästan engelsmännen är mer insatta än jag, för jag hade inte sett någon av de serier som de visade exklusiva avsnitt av. Efter varje förevisning så intervjuade de även skådespelare från de olika serierna,

Här skådespelare i den danska serien Arvet (The Legacy)
Sofie Gråbøl, känd från bland annat The Killing,
Sofia Helin från The Bridge (Bron på svenska?)
Och ett gäng skådespelare frän danska serien 1864. Det var intressant att få se och lyssna till kända skådespelare i verkliga livet.
Det sista TV-serieavsnittet för kvällen skulle ha börjat kl 18, Jordskott, men då hade vi suttit och kollat och lyssnat sedan kl 10 så vi kände att vi sett tillräckligt och beslöt oss för att åka hem.

Tre tågresor senare var vi hemma i Wandsworth och vi gick in på en restaurang nära tågstationen för middag som hette Konningans. Maten var helt ok, speciellt levern som jag tog till förrätt. Något som däremot irriterade mig var att man inte kunde byta ut potatisen i huvudrätterna till något annat än sallad, trots att allt kostade samma. DET tycker jag är dålig service, hur mycket mättar salladsblad liksom?! Som tur är är de flesta restauranger serviceinriktade och byter sidorätter utan att blinka så hit kommer jag inte att gå igen.
Koljan som jag tog till huvudrätt, med den jävla salladen, visade sig inte vara min favoritfisk, fick kväljningar till slut. Tycker helt enkelt inte om storflakiga vita fiskar som torsk, kolja och liknande.
Efter middagen satt vi bara hemma, drack ett par glas Cava och pratade om livet till kl 1. Idag lyckades vi alla sova till kl 9 och åt en lätt frukost innan vi gick till en pub i närheten för Sunday Roast. Efteråt körde Svanhild hem igen och jag och Steve har bara slappat.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...