27 juni 2015

Gårdagens långlunch

Igår träffade jag Sofia på lunch i Balham som blev till AW. Sofia har just fått nytt jobb men börjar först om lite mer än en vecka så hon njuter till max av ledigheten.

Vi träffades på en restaurang som hette Lamberts Restaurant som hade fått bra recensioner. Eftersom det var så fint väder satte vi oss utomhus med risk för att få vägdamm i maten:-)
Förrätten var god, hjärtmusslor i het sås.
Till huvudrätt beställde jag griskött. Det är sällan man ser griskött på engelska menyer, förutom bacon, så jag tänkte göra ett försök. Engelsmän är normalt inte så bra på att tillaga griskött men eftersom den här restaurangen verkade vara lite extra bra så tog jag risken. Jag skulle ha hållit mig till fisk eller nötkött för det här var nog den sämsta grisköttsrätten jag ätit. Tillbehören var goda men det fanns nästan inget kött i biffarna, bara segt fett som man inte ens kunde skära i. Jag försökte flera gånger men kniven bara halkade i fettet och tillslut gav jag upp och åt den grillade savojkålen istället.

Det är sällan jag klagar men när servitrisen kom för att ta våra tallrikar och frågade hur det smakade så svarade jag, inte bra alls. Jag berättade åt henne att jag helt enkelt fått en hög med fläsk som var helt oätlig. På engelskt sätt frågade hon om jag ville ha något annat men jag orkade inte vänta ytterligare 20 minuter och hade tappat matlusten så jag sa nej tack. Jo, dessutom så hittade jag ett långt hårstrå i maten det första jag gjorde och det var absolut inte mitt för det var väl "inbakat" i rätten.
Servicen för övrigt var jättebra och drinkarna goda. Efter lunchen drack vi ännu två drinkar, jag beställde Aperol Spritz som är så fräscht.
Efter 2-4 timmar promenerade vi vidare till Wandsworth Common och en pub i närheten där Sofia och hennes pojkvän Kim bor. Han kom också dit och vi drack ännu en drink och åt smårätter, bland annat fritterad whitebait, eller skarpsill/småsill. De doppar dem normalt i en smet innan de fritterar dem men på den här puben så fritterade de dem som de var vilket gladde mig. De var jättegoda.

Jag kom hem först vid kl. 21 så det blev en riktig heldag, men vem vill sitta inne när sommaren äntligen anlänt. Nästa vecka ska det blir runt 30 grader från och med tisdag.

Idag har jag bara tagit det lugnt, om man kan kalla två besök till gymet lugnt:-) Det var mycket rum i salen på eftermiddagsklassen, brukar bli så när vädret är fint.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...