4 juni 2015

Soliga dagar

Steve och jag är nyss hemkomna från ännu en bowls-match. Ikväll spelade han par mot par och han och hans medspelare vann, igen. Sådana här tävlingar pågår i minst två timmar, men jag tycker det är ganska avslappnande att sitta och njuta i solen och följa spelet. Hellre det än att sitta hemma och titta på dålig TV. Imorgon är det dags igen, men då spelar han singelmatch mot en klubbkamrat och den tävlingen måste jag naturligtvis gå och se.
Igår träffade jag Suss på middag och drinkar. Vi provade på en hotellrestaurang som heter Addendum. Jag är inte något stort fan av hotellrestauranger eftersom de ofta saknar atmosfär och den här var inget undantag, men när de nu erbjöd 50 % rabatt på a la carte-menyn så var det synd att inte prova på.

Det blev carpaccio till förrätt och
Sirloin-stek till huvudrätt. Helt gott men inget speciellt.
Efter maten gick vi och satte oss utanför en bar i närheten och njöt av ett par Apperol spritzers, hur gott och läskande som helst. Det var så kul att träffa Suss igen, och den här gången hade det bara gått ett par tre eller fyra veckor sedan vi sågs senast. Rekord:-)
När jag tog tåget hem från Waterloo till Wandsworth fick vi en konduktör med humor. När han räknat upp alla stationer som tåget skulle stanna vid avslutade han med kommentaren att "där har ni lite att välja mellan". Han började också hålla en liten frågesport över högtalarna för att vi inte skulle somna och sa att, "svaren fick vi sedan lämna in i Brentford" som var slutstationen. Hans underhållning gav upphov till en hel del leenden. Jag gillar när folk i seriösa yrken kan skoja till det lite.:-)

När jag kom hem så möttes jag av den här livströtta tulpanbuketten. Eftersom den ännu inte börjat tappa blad beslöt jag mig för att ge den lite "första hjälpen" och skar av lite av stjälkarna. I morse hade de rest sig några centimeter så de överlever säkert ännu ett par dagar.
Imorgon kväll kommer min norska kompis Svanhild hit från Birmingham där hon normalt bor. På lördag ska vi nämligen gå på ett evenemang som heter Nordicana som visar nordiska kriminalserier och -filmer i dagarna två. Vi kommer bara att gå på lördag för programmet är nästan detsamma på söndag.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...