1 juni 2015

AW och besök på restaurangen Maze

Så har min mamma och moster åkt hem till Finland igen. Det var en intensiv helg, inte så jättevarmt väder men vi hann allt vi/jag planerat:-) Jag visar bilder sen men först tänkte jag lägga upp lite foton från torsdagens after work med andra SWEO:r i Tooting och sedan från Steves och mitt besök på Gordon Ramsays restaurang Maze.

Orsaken till AW i Tooting var att den svenska sångaren Benjamin Folke Thomas uppträdde på puben/baren Tram & Social som är en gammal spårvagnsstall som byggts om. Nuförtiden finns det endast spårvagnar som går från Wimbledon.

Vi började iallafall med ett par drinkar på puben bredvid då själva uppträdandet blev försenat, det gick bra det också.
Killen var mycket bra, gillar att lyssna till de som är skickliga på att spela gitarr, sjunga kunde han också.

Imponerande kristallkronor hängde i taket.
När Benjamin sjungit klart var det dags för nästa uppträdande, en engelsman. De andra SWEO:rna åkte hem men Sofia och jag stannade kvar ännu ett par sånger men han var ganska värdelös, en låt gick t.ex. ut på att han ville döda Cameron.
Förra tisdag var det dags för Steves och mitt besök på Gordon Ramsays restaurang Maze, som serverar rätter som fått sin inspiration från speciellt det asiatiska köket. Betjäningen var extremt effektiv, kanske lite väl intensiv, servitörerna/servitriserna cirklade runt oss som flugor på en sockerbit. Det lugnade dock ner sig när det kom fler gäster till restaurangen.

En smakbit medan vi kollade i menyn
Vårt specialerbjudande bestod av 4 rätter och ett glas Prosecco. Jag valde 4 salta rätter medan Steve gick för 3 salta och en efterrätt.

Carpaccion var jättegod
Besticken var i äkta silver och vilade på någon slags bestickhållare.
Olika kex med vad jag tror var tjock humous
Den gravade laxen var grymt god.
Jag hade först beställt bläckfisk men när Steve fick den som sin andra rätt (jag fick laxen då) och inte alls gillade den utan skickade den tillbaka till köket och böt mot laxen istället (gick hur bra som helst, det är bra service, I Finland skulle de också gärna ha bytt ut rätten MEN man hade fått betala för den man skickade tillbaka ändå, det är INTE bra service). Servitören visste att jag också beställt bläckfisk och frågade om jag kanske också ville byta, för säkerhetsskull, så det gjorde jag och valde abborre istället. Bläckfisken kom som ETT långt upprullat ben med sugkoppar och såg inte så aptitlig ut.
Fjärde rätten har anlänt.
Som sista rätt fick jag anka med murklor och en grön pure. Den rätten var fantastiskt god. Köttet föll formligen isär när man petade i det.
Vi var mycket nöjda med både maten och servicen, men skulle kanske inte betala fullt pris, vad det nu är.

Vi hade ätit klart på nästan en timme (jag nämnde ju att servicen var effektiv:-), och eftersom det fortfarande var tidigt gick vi till en pub bredvid, The Barley Mow, där vi blev sittande över flera drinkar och bara slappade och pratade. Det var tisdag så lugnt och skönt på puben
Avslutar inlägget med en bild av grannens katt tvärsöver vägen. Hon ligger varje dag på ett bord i fönstret och slappar. Där har hon samtidigt perfekt utsikt över vad som händer nere på gatan.

xxx

2 kommentarer:

 1. Där sitter ju vår landlady från Putney, hon i blå/vitt!
  Ser ut som ni hade en trevlig kväll..

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jo jag gissade det:-) Det är ett gäng riktigt trevliga kvinnor.

   Radera

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...