19 juni 2015

Mera bowls

Så här har jag spenderat de senaste torsdags- och fredagskvällarna, vid bowls-planen med att titta på när Steve spelar match. Igår var det dags igen. Det börjar hetta till nu när man börjar närma sig semifinal och final. Hittills har man bara spelat mot andra i sitt eget område, vilket i Steves fall innebär Område 2, men från och med nästa torsdag spelar man mot vinnare i andra områden och på en neutral plan.

Igår mötte Steve och hans lagkompis Bill fjolårvinnarna, och även klubbkompisar, så de kunde förvänta sig en hård match. 3,5!!! timmar senare kunde Steve och Bill äntligen ta hem segern, och ännu en gång med en mycket imponerande poängskillnad. Man trodde nog inte att Steve, som inte spelat på 22 år, och Bill, som är en bra spelare men runt 70 år, ens skulle vinna sin första match, men de plockar lag efter lag:-)
Det pågick också en annan dubbelmatch samtidigt, där ett lag från North Sheen (Steves klubb) spelade mot ett lag från en annan klubb. Killarna från North Sheen, som båda är under 25, förlorade så knappt man kunde förlora mot motståndarna. Nu kan man ta en förlust som en riktig man eller kvinna och inse att alla har en dålig dag, men inte den yngsta killen som är 21. Efter matchen hör det till traditionen att hemmalaget ska bjuda motståndarna på något ätbart och medan lagkompisen glatt åt och pratade med vinnarna, stod 21-åringen utanför och grät så det skvalade- Jag tror att någon tillslut gick och sa till honom att ta sig i kragen och att han måste gå in och sätta sig med de andra eftersom det är vad som förväntas. Det är också pinsamt för lagkompisen. Där satt han sedan och åt medan tårarna droppade ner i maten. Han har uppenbarligen inte lärt sig att ta motgångar ännu. Jag och Steve tyckte jättesynd om honom och Steve gick sedan ut och pratade lite "förstånd" med honom och ge honom uppmuntran. Ingen tycker det är kul att förlora men det är ju bara sport och inte något livsviktigt.

Ikväll är det match igen, i vackra Teddington den här gången. Steve ska spela med en annan klubbkompis, i en annan typ av tävling. Jag har sett ganska många bowls-planer och klubbarer nu:-). Hoppas bara att matchen inte pågår lika länge som igår, det blev kyligt mot slutet. Jag får ofta frågan om jag inte ska börja spela men jag säger alltid nej, jag är alldeles för rastlös och skulle tappa koncentrationen halvvägs. Jag nöjer mig med att titta på och bygga på solbrännan:-)

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...