4 juli 2015

Bounty-bollar LCHF

Idag har jag bara myst och njutit av ledigheten. Jag tog min vanliga entimmes "solskenspromenad" vid tvåtiden för att bygga på brännan, behövs inte mer i England för att få färg. När jag kom hem provade jag ett LCHF-recept på Bounty-bollar som jag hittade på den här bloggen. Maj gadd vad de blev goda!!. Receptet innehåller dessutom citronjuice vilket ger dem en fräsch smak, de var dessutom enkla att göra. Ni får receptet i slutet av inlägget.
Bounty-bollar
Ca 15-18 bollar

3 dl kokosflingor + 2 dl
5 tsk kokosfett
(2 msk honung eller sötning med sötma motsvarande 50 gr socker *) – Sötning går givetvis att utesluta helt!
1-2 msk krämig kokosmjölk eller grädde
1,5 msk pressad citron
2 krm vaniljessens eller lite vaniljpulver
200 gram mörk choklad, minst 70%

I en matberedare med knivar, mixa 3 dl kokosflingor med 5 tsk kokosfett. Det ska bli riktigt finmalet och krämigt, som en kräm! Efter ett tag lägg ner övriga ingredienser (även +2 dl kokosflingor) och kör tills det gått ihop fint. Ställ blandningen kallt en liten stund i kylskåp innan bollar rullas. Sätt in i frys i ca 30 minuter. Smält chokladen i vattenbad eller i mikron. Rulla sedan bollarna i chokladen och strössla lite kokosflingor ovanpå. Förvara kallt eller i frysen tills de ska serveras.

 *50 gr socker är sötma referensen.Vad ni sedan använder väljer ni. Titta på paketet om ni använder sötningsmedel, hur det ska doseras.

För 4-5 dagar sedan köpte jag en bukett med 5 pioner. Jag har aldrig köpt dem tidigare så jag är spänd på om de kommer att slå ut (har slutat köpa rosor för oftare än inte så har de slokat följande dag). Pionerna var knoppar när jag köpt dem och hittills är 1 helt utslagen, 2 håller på och 2 är ännu knoppar. De har inte slokat iallafall. Det är verkligen jättefina blommor.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...