24 juli 2015

Shopping i Vasa och släktmiddag i

Steve och jag är precis hemkomna från en heldag i Vasa. Jag hade riktigt flyt i mitt shoppande och hittade både 3!! par skor, toppar och klänningar. Jag hittade 4 plagg på Gina Trikot, måste vara första gången någonsin i den affären, och en tröja på Lindex. Jag provade skorna men när det kom till kläderna så hoppades jag på det bästa ... ingen större fara om kläderna på GT inte passade för de var superbilliga. Ska fota allt senare och lägga upp.

Efter att ha dammsugit affärerna gick vi till den italienska restaurangen il Banco för en sen lunch. För 11.50 euro får man olika sallader, 2 varma huvudrätter och grönsakstillbehör samt kaffe och något sött. Maten var verkligen supergod, Steve fyllde på tallriken 3 gånger. Han som sa att han inte var hungrig när vi gick dit:-)
Ålandsbanken ligger vägg i vägg och man kunde komma in dit genom restaurangen.
Proppmätta styrde vi kosan mot Vasas första bryggeri, Bock's Corner Brewery, eller nygamla bryggeri som man väckt till liv igen i de ursprungliga byggnaderna. Jag körde bara fel två gånger innan vi kom fram, det gjorde inte saken enklare eftersom det inte fanns någon skylt till bryggeriet och puben vid vägen. Som tur var hade hade jag fått körinstruktioner av andra som varit dit, annars hade jag nog gett upp.

Utanför bryggeriet/puben fanns en inhägnad med två bockar och ett gäng lurviga hönor. Bokarna var mest intresserad av att äta.
Puben öppnar kl 16 så jag och Steve hängde typ på låset eftersom vi kom dit 10 minuter innan de öppnade. Puben är mysigt inredd, inte som de normala tråkiga irländska pubarna som man ofta ser utomlands och inte minst i Finland (det finns väldigt få engelska pubar utomlands, de fokuserar främst på hemlandet). Man kunde också se de blankpolerade bryggkärlen längst bak i puben.
Menyn är "under construction", speciellt matdelen.
Steve och jag valde var sitt stop veteöl som började säljas så sent som förra fredag och det var mycket gott, smakade precis lika gott som de bästa veteölen som jag druckit.
Verkligen mysig pub och allt luktade fräscht och nymålet.
Igår var det dags för släktmiddag hos oss med min familj och min mosters familj. Vädret skulle bli minst sagt ostadigt så därför satte vi upp partytältet. Steve och Markku fick det hedersvärda uppdraget att resa det vilket inte var det lättaste.
Elvis underhöll åskådarna genom att svinga i hängkaraganen. Tjockisen.
Dukat och klart och redo för det stora taberraset. Det var verkligen tur vi satte upp tältet för det hällde ner med jämna mellanrum men i tältet var det mysigt.
Vi åt Nisses biffar, grillad korv, olika röror som coleslaw, zucchiniröra med dill (2 zucchini, creme fraiche, majonnäs, dill, pressad citron eller lime, salt och svartpeppar.  Gör så här: Skär zucchinin i små kuber. Blanda lika delar creme fraiche och majonnäs och blanda med squashen. Smaksätt med pressad citron, dill, salt och peppar.) och potatissallad. Vi var minst sagt proppmätta efteråt.

Sara har blivit jättebra kompis med Steve. Det är inga problem att leka trots att man inte pratar samma språk:-)

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...