9 juli 2015

Mycket mat blir det, men vad ska man göra när man bor i det kulinariska himmelriket:-)

Hej och hå vad dagarna rusar iväg. Idag har jag hunnit på Body Pump, massage och sedan svängde jag in på vårt lokala kebabstället för en takeaway, döner-kebab med sallad som räcker i två dagar. De fyller verkligen förpackningen, och allt för bara 5 pund!
Igår morse åkte jag in till sjukhuset i Tooting igen för att lämna tillbaka blodtrycksmätaren. Den störde mig nästan inte alls umder natten, vaknade till kanske 2-3 gånger när den inte fick tillräckligt bra puls och måste pumpa igen. Kanske jag sover så djupt att jag nästan är halvdöd och därför inte har någon ordentlig puls:-)

På eftermiddagen kom min kompis Mia över till Wandsworth för en sen lunch eftersom hon hade en dag ledigt. Vi satte oss på puben The Alma som ligger mittemot tågstationen och åt en god lunch, delade på en flaska rödvin och pratade om allt möjligt. En perfekt eftermiddag med andra ord. Det är så skönt att jag har möjlighet att ta lite ledigt mitt på dagen om jag vill. Visserligen fortsätter e-post att trilla in i inkorgen men jag kan besvara dem via min telefon så jag slipper en inkorg med 50 e-post när jag kommer hem. Det skulle vara stressande.

I söndags tog Steve och jag tåget till Thames Ditton som ligger ett stopp före Hampton Court. TD är ett mycket pitoreskt och vackert litet samhälle vid Themsen.

Steve hade fått tipset om en pub som heter The Albany av sin kompis Duncan och vi beslöt oss för att besöka den. Varför välja något av de lokala pubarna när man kan ta tåget i värmen liksom:-)
På Albany var det full aktivitet och det var snart fullt både inom- och utomhus.
Prosecco som fördrink och rödvin till maten.
Bakom träden skymtar man skorstenarna på Hampton Court.
Eftersom det var söndag slog jag till med en rejäl Sunday Roast som innehöll både kyckling, nöt- och griskött. Steve fick potatisen och yourkshire-puddingen så allt gick åt:-) Den första tallriken jag fick saknade däremot typ hälften av alla sidorätter så jag gick tillbaka till kassan. De ursäktade sig och fixade till en helt ny tallrik och nu fanns allt med, och lite till tror jag. Det var många hungriga på puben så jag antar att det var stressigt i köket. Behöver jag säga att jag var mätt när jag ätit klart:-)
Efter lunchen satt vi ännu över en timme och bara njöt av vädret och båtarna som gled förbi. En perfekt söndag. Eftersom vädret var så vackert så beslöt vi oss för att promenera till Surbiton, som är stoppet före TD och ta tåget därifrån istället. När vi kom hem var vi som slagna hjältar, jag somnade på soffan och Steve på sängen och vi vaknade upp nästan 2 timmar senare.
I måndags träffades Suss och jag på en välgömd restaurang i Soho som heter Old Tom & English. Restaurangen ligger i källaren och man måste ringa på ringklockan så kommer en kille och öppnar. Kanske lite fel dag att sitta i en dunkel källare när solen sken utomhus men det kommer fler soldagar:-)

Old Tom & English serverar engelsk mat i tapasstil, dvs smårätter. Jag måste säga att maten var grymt god och mätt blev man.
Fritterad havsabborre med kryddig remoulade
Griskind (längst bak) och lamm.
Eftersom chokladkakan var mjölfri så valde jag den som den fjärde rätten av fyra som vårt erbjudande gällde. Gott och inte söt alls eftersom den var gjort på mörkchoklad. Jag var mycket nöjd med maten, och omgivningen, och vill absolut gå dit igen.
Efter maten tog vi ännu ett glas vin innan det var dags att slita sig efter en härlig kväll.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...