25 juli 2015

En skön dag i skärgården

Steves sista semesterdag i Finland spenderade vi på en ö utanför byn Vexala som ägs av Annas, min bror Owes fru, familj. Owe hämtade oss med båt från fastlandet och 10 minuter senare var vi framme. Vädret var fantastiskt fint hela dagen och Steve kunde inte ha fått en bättre sista semesterdag.
Till lunch åt vi kokt nyupptagen nypotatis (inget annat duger som tillbehör på sommaren), grillat kött och halloumi. Efter lunchen sträckte vi på benen genom att gå runt ön. Det måste vara den perfekta sommarträningen för ben och bak, promenad på ojämna stenar.
För ett par veckor sedan hade det flutit i land en död säl som nu svällt upp till nästan dubbel storlek. Tur att vi redan hade ätit för lukten av det ruttnande och jäsande kadavret var inte angenäm. Jag valde att inte ta något foto av den för att inte förstöra er aptit.
Efter promenaden var det dags för fika, dvs. klockan var 15. Steve pratar bara om fika nuförtiden:-). Efter godfikat så satt vi och njöt i solen ännu ett par timmar innan det var dags för hemfärd. Det var en så härligt avslappnad dag och man såg att Steve njöt i stora drag. Hans förkylning har också försvunnit så det var första dagen som han inte känt sig eländig på något sätt ... typiskt när semestern är över:-)

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...