9 september 2015

Trevligt sällskap, italiensk mat och engelskt byggfusk

Gud så skönt med internet-anslutning igen, den kom tillbaka på måndag just före kl 17. Om den inte hade kommit tillbaka på tisdag så hade jag åkt till Steves jobb och jobbat därifrån, han hade redan frågat sin chef om det var ok och det var det. Bra med en backup-plan för framtida bortkopplingar.

Igår eftermiddag åkte jag till Warwick Avenue som ligger i närheten av Little Venice och Regents Canal. Jag och två andra "SWEOR" ska hålla i årets kräftskiva och vi hade kommit överens om att ha en planeringsdag hos den ena "SWEAN", Eva. Hon och hennes man bodde verkligen fint, två våningar och högt till tak med fantastisk utsikt över en privat park, dessutom var lägenheten alldeles nyrenoverad. Man kan endast bo så fint om man a) Har ett mycket välbetalt jobb eller b) Jobbar för ett företag som betalar hyran.

Det var dock ett litet problem i paradiset. I april upptäckte de vattenläckage, byggarna hade kopplat ihop vattenrör som inte passade ihop (hur oprofessionella kan man vara, engelska var de dessutom). Det hade uppenbarligen läckt ett tag för alla lägenheter under hade drabbats och naturligtvis mycket värre än Evas och hennes mans lägenhet eftersom de bodde högst upp. Man hade till och med fått riva ut allt utom stommen ur våningen under. Alla lägenheter i huset var dessutom sprillans nyrenoverade. Eva berättade en lite tragikomisk sak om grannarna på bottenvåningen. De hade en fin kristallkrona i vardagsrummet och plötsligt en kväll hade den rasat i golvet När de tittade upp såg de två ben som hängde ner genom hålet. Taket hade helt enkelt gett vika på grund av vattnet. Den perfekta scenen för Gevalia-reklamen "När du får oväntat besök":-). .

Det enda tecknet på vattenskada i Evas och hennes mans lägenhet var en gul fläck på väggen vid duschen samt ett par sprickor längs med väggen under taket, det verkar som om byggnaden har börjat röra sig på grund av vattnet. A la engelsk stil så kommer de säkert bara att måla över problemen, kanske rappa över sprickorna och låtsas att allt är bra.

Eva hade gjort varm halloumisallad och lite kallskuret som var perfekt. Salladen var såååå god. Vi åt, drack vin och pratade om ditt och datt, Eva och Anette är så fantastiskt trevliga och underhållande att tiden bara flyger iväg. Efter maten gick vi pliktskyldigt igenom vad vi behöver göra och veta inför kräftfesten och sedan övergick vi till mer intressanta samtalsämnen igen:-). Nästa tisdag ska vi träffas hos Anette för det fanns ett antal punkter som vi behövde fråga andra om för att kunna arrangera allt.
Innan jag gick till Evas hus hade jag tid att promenera runt lite. Regents Canal var alldeles grön av vattenväxter
Här kommer en liten uppdatering från i lördags. Det var bowls-dags igen, den sista stortävlingen för säsongen. Steve åkte dit till kl 14, jag kom efter att jag duschat efter Body Attacken.

Vädret var minst sagt omväxlande, det gick från svalt men inte kallt, till varmt så att man fick ta av sig jackan och sedan till kyligt igen. Den sista halvtimmen satt jag och småhuttrade.

Steves klubb North Sheen tog hem segern genom att samla ihop flest poäng sammanlagt mellan de tre fyramannalagen.
Kl. 19 hoppade vi på bussen in till Battersea, vi hade bokat bord på den italienska restaurangen L'Antipasto. Senast vi var där fick Steve magsjuka ... jag vill tro att det var maginfluensa och inte magförgiftning:-). Den här gången gick det bra, vi åt så gott och mådde perfekt efteråt. L'Antipasto är nog den bästa italienska restaurangen jag varit på i London. Maten är jättegod, portionerna stora (40 % rabatt bl.a. på lördagar), smakfull inredning och familjeägd.
Vi lyxade till det och beställde en lite dyrare Chianti (men inget av deras viner är superdyra). När jag senare tittade runt mig så märkte jag att vi var de enda med "posha" vinglas, de andra som hade beställt husets vin fick enkla bastanta glas med låg fot. Helt rätt tycker jag, dyrare vin ska drickas ur dyrare glas:-)
Jag körde med samma förrätt som förra gången, kycklinglever. Skulle kunna äta lever varje dag.
Steve, som bara hade ätit ett litet rör Pringles och druckit ett par öl på hela dagen slog på stort och beställde både grönsakssoppa och bruschetta med anjovis.
Jag tog en dagens, kalvbiffar med krämig gorgonzola- och champinjonsås (köttet är gömt under såsen). Jag gillar gräddsåser, och gorgonzola.
Vi beställde filterkaffe till efterrätt som smakade precis som kaffe ska smaka, starkt och fylligt. Steve hade uppenbarligen ännu inte blivit mätt så först beställde han en Tiramisu och när den var uppäten, en creme de caramel. Desserterna var inte små heller. Jag undrar vad servitörerna tänkte:-). Ja, det var en perfekt avslutning på lördagen.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...