4 september 2015

TGIF

Helgen är här, jippii. Det firar jag med att dricka upp den sista slatten vitt vin som blev över när vi gjorde pork bellyn i tisdags.

Min fredag har varit ganska lugn, jobb en timme, åtföljt av en timmes Body Pump varefter jag tog en kort bussresa (var för lat att gå) till min doktorsmottagning för blodprov. Eftersom jag ökat på blodtrycksmedicinen lite så måste jag ta blodprov för att kolla att blodet är ok.

Jisses vilken långväntan det blev! Kom dit 10.41 och gick därifrån 11.45, själva blodprovet tog 2 minuter att ta. Det som gjorde mig lite irriterad var att barn inte behövde ta kölapp utan de togs in genast. Nog kan man tycka att de kunde vänta i 10 minuter åtminstone så att de kunde beta av oss med kölappar också.

Igår träffade jag min kompis Sofia i Wimbledon för lite IKEA-shopping. Man måste ta spårvagn från Wimbledon till IKEA och naturligtvis höll de på att renovera hållplatsen i Wimbledon men som tur var visste Sofia var följande stopp låg så vi tog tåget därifrån istället.

Det första vi gjorde när vi kom fram till IKEA var att äta. Jag hade sett fram emot köttbullarna hela dagen. Jag ber alltid om grönsaker istället för franskisar eller potatismos, och får alltid upprepa det två gånger för det verkar inte finnas i de som serverars tankevärld att man inte vill ha potatis:-). Till köttbullarna åt jag en stor hög majonns för att ökka fettinnehållet. IKEA:s köttbullar är nog det enda halvfabrikatet som jag äter, de är ju bara så goda.
Jag trodde att det skulle vara massor av folk på IKEA efter arbetstid men det var hur lite folk som helst, så faktiskt ett nöje att gå runt.

Som vanligt hittar man en massa oumbärliga saker som man inte visste att man behövde innan man komm till IKEA. Eller, man har velat köpa dem men skulle ha tvingats gå till olika affärer för att köpa dem, hos IKEA finns allt. Det blev värmeljus, naturligtvis, besticklåda, kastrull med lock, brandvarnare, stänkskydd för stekpanna, höstligt kuddöverdrag, "datorskärmhylla", "kudde" för när man sitter med laptopen i famnen och lite annat ditt och datt.
Till Steve köpte jag en påse persikamarmeladgodis och dammsugare. Han öppnade dammsugarförpackningen när han kom hem från jobbet idag och max 5 minuter senare såg den ut så här. Vill man smaka får man vara snabb när det kommer till sötsaker och Steve.
I onsdags träffade jag härliga Suss på middag och för en uppdatering av vad som hänt i våra liv sedan vi senast träffades i början av juli. Vi hade bokat bord på en italiensk restaurang ett halvt stenkast från Oxford Street som hette Stefs Italian. Jag är inne på italienskt just nu och dessutom hade de ett oemotståeligt erbjudande, 3 rätter och obegränsat med Prosecco för 35 pund, och det kunde man ju inte ignorera:-)

Jag har varit mer sugen än normalt på mozzarella på sista tiden så valet av förrätt var inte svårt.
Till huvudrätt blev det kycklingbröst med mer mozzarella samt gröna bönor och potatismos. Moset lämnade jag men blev mätt på allt det andra.
Efterrätt ingick i priset så jag valde en lätt pannacotta. Den är iallafall gjord på grädde så man får fettet.
Jag blev grymt nöjd när jag såg att Proseccon var extra torr, dvs. extra lite socker. Grymt god och fräsch var den. Jag gillade konceptet, de öppnade flaskan och ställde den på bordet i en ishink så fick man servera sig själv (om de inte hann fram). När flaskan var slut kom de automatiskt fram med en ny.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...