29 september 2015

Mykonos - dag 6

Vi börjar komma in i semesterlunken nu, dvs inte göra annat än sola och äta. Vi börjar dagen med att mata katten och sen går vi till matsalen för en bastant frukost. Jag äter samma varje dag, bacon, ägg i någon form, ost, en STOR skål med grekisk naturell yoghurt och tre koppar kaffe. Här kan de koka kaffe som jag gillar det, dvs. starkt:-).

Idag har vi varit i kontakt email- och sms-ledes med en organisation för hemlösa hundar, katter, ormar, pelikaner (jo, det är sant) mm i Mykonos. Det första priset vi fick för att transportera en katt till England skulle ha kostat lika mycket som en medelstor Mulberry-väska. De priset utgick dock (hoppas jag) från att katten skulle ha rest på fredag. Det går ju inte för den måste först vaccineras, få chip och sedan sitta 21 dagar i karantän. I morgon ska träffa en kille från organisationen för att diskutera närmare. Få se hur det går. Jag pratade med tjejen i receptionen i morse så vi vet att ingen äger "vår" katt.

På kvällen åkte vi in till Mykonos stad för att ta en sista barrunda OCH köpa kattmat (hur patetiska är vi:-)) (vi hittade på femte försöket). Efter ett par  barer hittade vi den perfekta baren (för mig) där de sålde prosecco och inte riktig champagne (för hutlösa priser), den låg dessutom mittemot en genuin grekisk restaurang med grekiska kunder. Där äter vi lunch i morgon har vi bestämt.

Som ett extra körsbär på kakan fick vi 5 euros rabatt på taxiresan för att det var chaufförens sista jobb för kvällen. We like:-)

Sent from my Windows Phone

2 kommentarer:

  1. Hoppas det reder upp sig med katten...orsakern till att ni inte hittar kattmat, är säkert att utomlands är det vanligare att ge katter rå föda, dvs rått kött och fisk samt andra animaliska produkter...

    SvaraRadera
    Svar
    1. I de butiker vi besökte så hade de inte ens färskt kött utan allt var fryst och då var ett par butiker ganska stora. Kanske de säljer det färska köttet till turisterna och själva äter de halvfabrikat:-)

      Radera

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...