12 september 2015

Teater och köttbullsfrossa

Glad lördag på er! Jag har varit vaken mer eller mindre sedan kl. 7 när Steve steg upp. Kl. 8 gick jag till gymet. Dansinstruktören var tillbaka igen efter 2 veckors semester, och då var jag det också:-).

Jag var ganska stel i kroppen efter gårdagens träning; 1 timme Body Pump, 1 timme Body Conditioning och 1 timmes promenad eftersom vädret var så fint. Jag brukar inte gå på fredagens Body Conditioning men eftersom jag inte hinner på lördagens Body Attack så tog jag två pass på fredag istället. Body Conditioning-passen beror helt på instruktören och det här passet var verkligen jobbigt, vi använde mest kroppsvikten och det var mycket upp och ner och hopp. Jag trodde att jag är i ganska bra form men det finns uppenbarligen mer att göra:-)

I torsdags var jag och såg Nicole Kidman i teaterpjäsen Photograph 51 som handlar om Rosalin Franklin som var den första som lyckades fotografera ett DNA. Det var Kidmans första teaterframträdande i London på över 10 år och när pjäsen var över och skådespelarna kom och tog emot applåderna så såg man hur Kidman tog ett par djupa in- och utandningar, hon hade säkert varit nervös för hon vet ju att alla främst kommer för att se henne. Pjäsen var riktigt bra, alla gjorde ett bra jobb och teatern var fylld till sista plats, och då är premiären först den 14 september.
Jag lyxade till det med ett glas vin medan jag väntade.
Som vanligt får man inte ta foton på teatrar i London men jag lyckades smyga till mig ett foto iallafall som visar dekoren.
Igår kväll var Steve och jag på middag hos Sofia och Kim som bor i närheten. Även deras katt Abigail fanns på plats och hon såg nöjd ut över att det var lite action:-) När jag fotade såg jag att hennes ögon blir röda och gröna i fotoblixten, mina föräldrars katt Elvis ögon ser däremot ut som gula laserstrålar.
Kim hade verkligen lyckats i köket. Till förrätt fick vi en fisktallrik med en massa godsaker. När jag äter på stående bord på Sverigebåtar så äter jag nästan bara från fisksidan, det är ju så vansinnigt gott med fisk och skaldjur.
Till huvudrätt fick vi hemlagade köttbullar, gräddsås och enkom för mig hade han googlat LCHF-tillbehör och hittat ett recept på en fantastiskt god sallad med knaperstekt bacon, broccoli, ost, nötter och annat smått och gott tror jag. Måste be om receptet för den var så fräsch.
Till efterrätt åt vi goda ostar. De mörklila "prinskorvarna" är faktiskt avlånga vindruvor. Jag har aldrig sett såna förut men de säljs på Waitrose.
Sofia hade lyckats få händerna på det prisbelönta ginet från Storkyro i Österbotten och det måste ju smakas. Vi drack det rått och det var riktigt gott med en tydlig smak av kardemumma. För en som gärna skulle sätta kardemumma i allt så var det en vinnare för mig.
Precis som Elvis så kan inte heller Abigail gå och lägga sig före husfolket, så i slutet satt hon och mest och klippte med ögonen och väntade på att Steve och jag skulle ge oss av så det blev lite lugn i huset igen:-). Steve hade däremot inga problem att somna, han skulle "provligga" deras nya soffa (vi funderar på att köpa ny) och inom några minuter hade han somnat. 5 dagars fysiskt arbete (plus några glas vin på det) sätter uppenbarligen sina spår. Vilka gäster vi är:-)
När vi åkte hem hade vi tänkt ta bussen, men på grund av vägarbeten så hade vi svårt att hitta busstoppet och beslöt oss till slut för att promenera hem. Kvällen var varm och skön så det var bara skönt.

Idag står bowls på schemat. Det är finaldag för klubbmatcher och från och med imorgon är bowls-säsongen mer eller mindre över, inga mer tävlingar fram till nästa år. Det här kommer att firas med mat dagen lång och billigare sprit:-)

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...