13 februari 2016

Födelsedagsfirande i Kent

Sitter och vilar nyduschad i soffan efter mina två gymbesök. Steve och jag beslutade oss för att fira Alla Hjärtans Dag idag och har bokat bord på den franska restaurangen Ma Cuisine Bistrot i Kew, eller rättare sagt Ma Cusine Petit Bistrot som lär ska ligga vägg i vägg. Det måste vara en ny avdelning för den fanns inte senast jag var där, men jag hoppas att menyn är densamma. Genom att äta dagarna före eller efter Alla Hjärtans Dag så slipper man det där överdrivna romantiska och överpriserna.

När jag kom hem från mitt andra gympass gav vi varandra våra Alla Hjärtans Dag-kort och så fick jag en bukett rosor av Steve och jag gav honom godis, båda nöjda:-) Nu får jag vänta och se om de slår ut mer eller vissnar direkt, det är lite hit and miss.
Igår gjorde jag den ganska långa resan till staden Faversham som ligger i sydöstra England. Min kompis Jenny firade sin födelsedag på puben The Sun Inn och bjöd på middag och vin. Jag spenderade mer tid på att resa dit och därifrån (2 timmar från dörr till dörr en väg) men jag tyckte att lite kan man ju anstränga sig, det var också kul att komma ut ur London några timmar.

Staden var riktigt söt med gamla hus i olika former och färger. Det var dock svinkallt så jag brydde mig inte om att promenera runt utan styrde kosan direkt till puben.
Jag ville inte riskera att komma för sent till festen så istället kom jag en timme för tidigt. Jag utnyttjade egentiden med att dricka lite prosecco och läsa dagstidningar. En brasa sprakade bakom mig så det gick ingen nöd på mig.
Vi måste ha varit runt 25 personer på middagen och 80 % av gästerna var hennes familj och vänner från Sverige, riktigt bra uppslutning måste jag säga.
Jennys man Jamie till höger, hon kom däremot inte på bild då hon satt så besvärligt till:)
De engelska kompisarna.
Som förrätt fick vi soppa på pumpa och till huvudrätt hade jag valt kött som var perfekt medium. Jag fick hoppa efterrätten då jag måste hinna med tåget som gick kvart före nio men det var ok eftersom jag sällan äter efterrätt iallafall. Det hade kommit några snöflingor på rälsen under dagen vilket innebar att många tåg var försenade eller inte gick alls. Jag måste ha haft tur med mina, för båda gick utan förseningar.
Tyckte den här skylten ovanför toaletten på tåget var lite komiskt. Det är ju snällt att de varnar även i punktskrift men hur ska blinda veta att den är där om ingen informerar dem?!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...