28 februari 2016

Henley och mycket god mat

God kväll i stugorna, nu är Steve och jag hemma igen efter kortsemester i Henley on Thames, eller snarare den lilla byn Nettlebed ca 20 km utanför.

En som var glad över att vi var hemma igen var  Busen, vi hörde honom jama redan på första våningen (vi bor på tredje). Där kan man snacka om hörsel:-) Det var kurr, jam och spring mellan benen i säkert en halvtimme. Det hade emellertid inte gått någon större fysisk nöd på honom eftersom vi hade anlitat en tjej som fyllde på mat, städade kattlådan och lekte med honom under 30 minuter varje dag. Det största problemet är väl att han inte är van att vara ensam hela dagarna eftersom jag jobbar hemifrån. Nå, vi reser inte bort varje månad så när vi gör det så får han stå ut.

Henley ligger vackert vid Themsen, lite över en timmes tågresa från London. Staden är en riktig Tudor-stad med urgamla, gistna svartvita hus överallt. Det är också ett populärt ställe för rodd och andra båtaktiviteter på sommaren,
Vi bodde i en liten by som hette Nettlebed och låg ca 10 km från Henley så det var buss som gällde för att ta sig fram och tillbaka. Det gick hur bra som helst bara man kom ihåg att passa bussen som gick en gång i timmen.

Vi bodde på byns enda pub som hette White Hart. Rummet var stort och vi hade till och med två klädgarderober. Badrummet bestod av dush och toalett och vi hade handfat och ...
ett stort badkar i sängkammaren. Därifrån kunde man ligga och titta på TV om man ville:-)
Vi hann med en liten promenad innan det blev för mörkt och det var dags att byta om till vår trerätters middag (ingick i vårt rumspris varje kväll samt frukost på morgonen)
Titta så vackra stängsel de hade gjort, Tvinnade kvistar och ris som blommade.
Matsalen ... förutom de eventuella lokala gästerna så hade säkert största delen av besökarna kommit med samma erbjudande som oss:-)
Vi åt verkligen gott och en kväll unnade jag mig en supersaftig chokladkaka med vaniljglass.
Kallrökt lax som förrätt ena kvällen
Och lax- och räksallad den andra
En fantastisk havsabborrelunch som jag åt i Henley samma dag som vi anlände.
På vårt hotell blev det stekar båda kvällarna, Surf and turf
Rump steak med helt otrolig pepparöverdrag den andra kvällen.
Frukosten varje morgon
Ja, det var vår helg. Trots att vi inte åkte långt så är det ändå skönt att då och då komma bort från vår lägenhet.

Det har varit en vecka med god mat måste jag säga. På onsdag åt jag middag på "good old" Old Tom and English tillsammans med sweorna Anette och Eva. De blev lika imponerade av maten och inredning som jag är.
På torsdag mötte jag upp med Mia för gemensam födelsedagsmiddag. Vi hade inte träffats sedan före jul så vi hade verkligen mycket att ta igen och vi lovade varandra att det inte ska ta lika länge innan vår nästa träff.

Ja, en riktigt kul vecka har jag haft!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...