5 februari 2016

Lunch på 32:a våning och shopping på Borough Market

Glad fredag allihopa! Som vanligt är humöret på topp då man vet att man har två lediga dagar framför sig, eller iallafall två dagar utan jobbe-post i inkorgen för jag måste nog jobba lite imorgon då jag tog ledigt idag.

Dagen började med ett besök på resemässan på mässcentret Olympia. Jag hade fått en gratisbiljett av min kompis Cecilia då hon inte hade möjlighet att gå så tack för det!:-).

Jag tog bussen som gick direkt till Olympia vid 10-tiden. Det var nog den perfekta tidunkten för det var mycket lugnt där och man behövde inte trängas alls. Jag promenerade upp- och nerför gångarna i långsam takt och tog broschyrer om länder som intresserade mig.
Mässcentrets vackra tak.
När jag sett och samlat så många broschyrer som jag orkade bära tog jag tunnelbanan till Borough Market där jag strövade runt i ett par timmar. Jag gillar verkligen marknaden och alla dofter; grillade korvar, hel grillad gris som nedan, stekt kött, ostar, grönsaker, färsk fisk ... allt blandas.
Jellied eels, dvs. ål i gelé, något väldigt engelskt. Lite som lutfisk, antingen älskar eller hatar man den. Jag har aldrig smakat den och känner inget större behov att göra det heller:-)
Stånd med parma-skinka och mozzarella - mums
Man kan också köpa bubbel, rödvin, vitt vin, glögg osv som man kan drickan samtidigt som man promenerar runt.
Det fanns ost- och brödstånd i mängder. Jag köpte med mig ett par efter lunchen då jag inte ville stinka ner hela restaurangen:-)
Chokladföretaget Hotel Chocolate har ett cafe och restaurang vid marknaden och där hittade jag en massa goda blandningar. Hur låter t.ex. kakaopesto, eller varför inte pepparrot med vitchoklad?! Mycket gott tycker jag.
Man sålde också bl.a. kakaogin som jag köpte en liten flaska av. Ser fram emot att prova den vid något tillfälle.
När klockan närmade sig två gick jag till The Shard, Skärvan, som ligger alldeles i närheten. Byggnaden är en av de högsta i London och bjuder på en fantastisk utsikt över stan med förorter. Jag hade sett ett förmånligt erbjudande om tre rätter och ett glas bubbel på restaurangen Oblix som ligger på 32:a våningen och frågade om mina kompisar Eva och Anette hade lust att komma med eftersom de inte jobbar för tillfället och de var inte svårövertalade:-) Jag gillar när folk svarar samma dag på email. Då vet man om de är intresserade eller om man ska vända sig till andra och de gör alltid Eva och Anette.
Vi hade turen att få bord alldeles vid fönstret och även om vädret var grått så var det inte något problem med utsikten.
Canary Wharf
Oblix specialmeny innehöll hur många alternativ som helst så det blev nästan svårt att välja. Till slut bestämde vi oss alla tre för stekt nötkött med tryffel till förrätt.
Anette, alltid på sprudlande och glatt humör!
Till huvudrätt beställde jag pork belly, eller sidfläsk, med grönsaker. Pork belly kan vara lite hit and miss men den här var perfekt; fläsket var krispigt och köttet mört. Busen är förresten helt galen i pork scratchings, dvs. friterad fläsksvål. Jag får nästan stänga in mig på toaletten när jag ska äta för annars är han 5 mm från mitt ansikte. De är ganska salta så jag ger honom bara några få smakprov.
Det ingick också efterrätt och till min lycka hade de mjölfri chokladkaka så valet var enkelt. Säkert den efterrätt med minst socker i.
Jag och Eva.
Vi satt i över två timmar och bara njöt av maten, sällskapet och utsikten. En perfekt dag med andra ord. Jag kan tänka mig att utsikten är extra vacker på kvällen.
Efter lunchen tog vi ännu en runda på Borough Market innan de stängde för att visa Anette stället eftersom hon aldrig varit där.

Jag köpte bland annat svart lavasalt samt havssalt som smaksatts med rött vin som jag ser fram emot att prova. Förutom saltet köpte jag två franska dessertostar och en pyttliten flaska med kakaogin.
Igår var det teaterdags för mig igen, den här gången komedin Nell Gwynn med Gemma Arterton i huvudrolle. Jag kände mig inte alltför hågad att åka in till stan på kvällen för jag sover lite dåligt när Busen fått för sig att sova på eller bredvid mina ben. Istället för att flytta katten försöker man flytta på sig själv och då blir inte alltid liggläget det ultimata ... vet alla som har katt:-) Jag släpade mig iallafall ut och det ångrar jag inte för pjäsen, som baserar sig på en riktig historia, var riktigt bra.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...