6 februari 2016

Il Girasole

Idag har vi haft en riktigt skön dag. Jag steg upp 7.45 (gäääsp, mindre kul) som vanligt för att gå till min dansklass. Jag har märkt att det tar längre tid att lära mig stegen nuförtiden än när klassen hölls kl. 15, det är helt enkelt svårare att fokusera på och minnas dansstegen.

Efter dansklassen gick jag hem och fixade till frukost som jag åt framför TV4:s nyhetsmorgon på min surfplatta. Efter frukosten jobbade jag några timmar tills det var dags att gå till dagens andra gympass, Body Attack. Min högra vad där jag fick en muskelbristning för ca 5 månader sedan verkar nu helt återställd (fingers crossed) och det tackar jag nog mina "kompressionssleeves" för, dvs. kompressionsstrumpor utan fotdelen. Musklerna hålls på plats och blir inte onödigt ansträngda när jag hoppar omkring. Jag är nu äntligen nästan tillbaka i full form i klassen. Jag går på 7-9 klasser i veckan och Body Attack är den absolut mest krävande eftersom den fokuserar på högintensiv intervallträning med två pulstoppar. Klarar man av en sådan klass så kan man nog skryta med att man har ganska bra kondis och styrka.

När jag kom hem igen hoppade jag i duschen och sedan dammsög jag hela lägenheten och sedan var jag svettig igen.

På kvällen började det både regna och blåsa vilket inte var det ultimata eftersom jag och Steve skulle promenera till vår lokala italienska restaurang Il Girasole. Det är 10 minuters promenad men ikväll kändes det som 30.

Jag beställde en liten (!) korv- och skinkbricka till förrätt ...
Och en av dagens specialare till huvudrätt, lamm med vitlöksbroccoli (istället för ugnsrostad potatis). Steve han körde med pizza som huvudrätt som vanligt, tråkmåns:-)

Jag gillar verkligen den här restaurangen, den är liten, alla anställda talar italienska (=genuint) och dessutom lägger de inte till någon "service charge" utan överlåter det till kunden att bestämma hur bra man tyckte servicen var ... vilken alltid är på topp.
När jag kom hem provade jag miniflaskan med kakaogin som jag köpte igår. Jag drack den rå med isbitar för att kunna känna smaken. Den var riktigt god och man kände tydligt kakaosmaken.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...