23 april 2016

Musik i Putney

Trevlig lördag på er. Här har solen skinit hela dagen. Jag hade inget morgonpass på gymet idag då instruktören var på jobb någon annan stans så jag tänkte att jag skulle kunna sova ut. Det blev det si och så med för Busen var morgonpiggare än normalt och kom skuttande upp i sängen redan 5.30, redo för en ny dag. Jag lyckades till slut somna om vid sju men vaknade igen kl 8 och så var det slut med den sovmorgonen.

I torsdags var jag och min kompis Sofia till puben Half Moon i Putney för att lyssna till den svenska sångaren/låtskrivaren Benjamin Folke Thomas. Vi har sett honom tidigare på en pub i Tooting och gillade honom skarpt, så när Sofia såg att han skulle uppträda igen så köpte vi snabbt biljetter.

Först ut var iallafall tjejbandet Underhill Rose från USA som spelade country/Americana. Kul att se ett tjejband och de var inte dåliga även om country-musik kanske inte är min "cup of tea".
Efteråt var det då dags för höjdpunkten. Benjamin, som sångaren heter, har helt fantastisk röst och är en hejare på att spela gitarr. Man blir nästan inspirerad att ta en kurs i gitarrspelning, men det skulle nog kräva åratal av träning för att bli lika fingerfärdig som han. Benjamin är också väldigt bra på att prata mellan låtarna och att få publiken med sig. Det blev många glada skratt.
Jag är verkligen glad över att Half Moon finns för de har uppträdande varje dag i veckan, från stå upp, till jazz, cover-band och sådana som skriver egna låtar som i torsdags.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...