22 april 2016

Lunch på 39:e våningen

Äntligen fredag. Den här veckan har varit grymt stressig på grund av att min "kollega" (dvs. en annan svensk översättare) på mitt tidigare företag blev sjuk i tisdags och jag har gjort hans jobb också och det var inte lite. Kunde inte riktigt säga nej heller för han ska göra mina projekt när jag åker på semester i maj:-) Mina välplanerade deadlines flög ut genom fönstret. Hoppas han är frisk igen på måndag så att allt kan återgå till det normala.

I tisdags hade jag dock planerat att ta eftermiddagen ledig för lunch på hög nivå tillsammans med ett par kompisar. Jag hade hittat ett luncherbjudande till restaurangen Searcys som ligger högst upp i byggnaden Gherkin, eller sockertoppen/gurkan som den kallas på svenska:-). Normalt är det bara de som jobbar i byggnaden eller privata medlemmar som har tillträde dit.
Utanför byggnaden finns en skulptur av den världsberömda kinesiska konstnären Ai Weiwei som blev känd för sin installation med miljontals handmålade ärtor ... eller om det var bönor ... i Tate Modern för några år sedan. Det här är cyklar.
Efter att våra väskor röntgats och vi gått igenom metalldetektorn kunde vi först ta en hiss upp till 34:e våningen och sedan byta till en som gick ända upp till toppen, dvs. våning 39.
Anett, Helen och jag
I erbjudandet ingick en mycket god fördrink baserat på gin.
Min förrätt var terrin ...
och huvudrätten en jättegod kyckling.
Eftersom efterrätt ingick i dealen så åt jag den också, sparsam som jag är, den var inte så stor så det fick gå. God var min lilla cheesecake.
Efter lunchen tog vi trapporna upp till toppen för var sin kaffe. Kan man ha mycket bättre lunchutsikt än så här?! Dessutom hade vi så otroligt tur med vädret, himlen var klarblå!
Canary Wharf i horisonten
Tower Bridge och Tower of London nere till vänster.
Gurktoppen.
En grymt trevlig lunch med bästa utsikten. Vid fyratiden var jag hemma igen och sedan jobbade jag resten av eftermiddagen för att komma ikapp.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...