3 april 2016

Sightseeing i Highgate

Idag har det varit en riktigt behaglig värme, inte supervarmt ännu, men runt 16. Min kompis Mia och jag hade bestämt oss för att vara lite kulturella och utforska en ny del av London och ett av de bästa sätten att göra det är att ta en London Walk. Jag har varit på många London Walks och tycker det är fantastisk värde för pengarna, £10 pund för en guidad tur som varar i 2 timmar,

Dagens tur hette "Old Highgate Village." Vi möttes i Highgate tunnelbanestation.
Vi var väl runt 15 personer av olika nationaliteter som dök upp för att få höra mer om Highgate Village.
Highgate är tillsammans med Hampstead Heath de högsta punkterna i London och man har fantastisk utsikt över stan.
Det är vanligt att se färgglada dörrarna på många viktorianska hus men det här var första gången som jag sett en kyrka med starkt lysande dörr:-)
När turen var över hade Mia och jag tänkte fortsätta ännu en promenad, med egen karta, som skulle ha gått till Stoke Newington men vi började bli hungriga och beslöt oss att ta den någon annan gång, när det blivit grönare och varmare. Vi försökte istället hitta en intressant pub i området men det slutade med att vi tog bussen till stadsdelen Islington och promenerade till Angel där det finns fast huru många mysiga matställen som helst. Och viktigast av allt, de tillhör INTE en kedja.
Vi beslöt oss för en helt underbar restaurang som hette Hoxley & Porter som var inredd liten som en gammal tågvagn i gröna och bruna färger och med afrikanska föremål på väggarna. Grymt mysigt!
Det fanns till och med handremmar i utgången om det skulle bli ett "ostadigt" besök:-)
Maten var också grymt god. Till förrätt valde vi båda vodka- och rödbetsgravad lax som smälte i munnen.
Till huvudrätt åt jag råddjursstek, grönkål och stekt pumpa istället för potatisgratängen som den kom med. Maten var helt fantastisk, dit vill jag igen.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...