30 april 2016

Fotoutställning i Somerset House

Glad Valborg på er alla, fira med förstånd!:-) Här i London har man möjlighet att få lite Valborgsstämning om man vill genom att lyssna till en svensk kör uppträder i Regents Park men jag orkade inte bege mig dit. Vädret är inte såde jättehejsan heller. I onsdags kväll åskade det i ett par timmar följt av kraftigt snöfall/hagel. Steve var och spelade bowl och han berättade att på ett par minuter var spelplanen helt täckt av 3 cm snö/hagel. Också igår bullrade det i ett par minuter åtföljt av ett kraftig regnskur. 10 minuter senare så sken solen igen.

Idag lyckades jag sova ända till halv 10. Steve steg upp vid sju för han måste arbeta mellan 8-12. När han gått stängde jag sovrumsdörren med Busen på utsidan. Han mjauade i protest några gånger men jag var envisare och han gav med sig efter ett tag. Efter frukost satte jag mig att fakturera underhållen av TV4:s morgonnyheter och deras sändning från svensk kungens 70-årsfirande.

Vid tolv var det dags för lördagens Body Attack, jobbigt till max under passet men det övergår till energi genast efteråt. På väg från gymet smet jag in på den lite finare mataffären Waitrose och köpte ett par småsaker men hittade även en liten flaska med äkta champagne. Jag stod och velade ett tag om jag skulle ta den eller en betydligt billigare flaska men sen tänkte jag, fan, varför inte skämma bort sig lite. Det blir första Valborg som jag dricker riktig champagne. Under studietiden så sträckte sig budgeten till Elyssee som vad typ det billigaste mousserade vinet man kunde få på Alko. Inte undra på att man mådde illa dagen efter:-)
Busen har fångat sin första "börrfluga". Jag lät honom leka med den tills den dog och då tog jag den av honom, den innehåller säkert maskar. Kan ju säga att han inte blev glad:-)

Igår var jag och min kompis Carina, som jag lärt känna via SWEA, och såg fotoutställningen 2016 Sony World Photography Awards Exhibition på Somerset House. Den var grymt intressant och innehöll foton från alla som gått vidare i de olika kategorierna i Sonys fototävling samt de som vunnit. Jag hade äntligen skickat in den sista delen av ett stort översättningsjobb som jag hållit på med i ett par veckor och stängde laptopen kl 14 och tog bussen in till stan.

Medan jag väntade på Carina tog jag ett glas med grumligt Prosecco på en av barerna i Sommerset house. Gott var det och perfekt för att fira att ett par stressiga veckor är över.

Foto över Central Park i New York, tror den bilden vann i arkitekturkategorin.

Färgranna flickor och kvinnor.
En ny version av Nattvarden
Efter att vi varit kulturella så gick vi till puben för engelsk kultur och ett par drinkar. Vi hade så mycket att prata om att timmarna gick och jag kom hem först vid kl. 21.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...