30 april 2016

Hidden bars i Shoreditch

I tisdags var jag tillsammans med andra sweor på en liten barrunda i stadsdelen Shoreditch. Temat för kvällen var hidden bars, dvs gömda barer. En gömd bar är en som man måste veta på förhand att den finns eftersom det inte finns några skyltar på utsidan.

Första baren vi besökte hette Discout Suite Company och låg under en kostymaffär nära Sitafields market. När vi gått nerför den mörka trappan som krävde att man höll tungan rätt i mun öppnade sig en mysig bar med tegelväggar och slitna möbler, helt i min smak.

Vi beställde var sin cocktail som vi njöt av medan vi pratade om livet. Det är så intressant att lyssna till varför var och en befinner sig i London för ingen historia är den andra lik.
Min urgoda cocktail, den innehöll bland annat Prosecco och då var valet inte svårt.
Efter nästan två timmar så var det dags att styra kosan till nästa bar.
Den hette Lounge Bohemia och ägs av en kille från tjeckien. Efter ännu en mörk trappa ner så var det som att stiga in i ett hus på 60- eller 70-talet. Väldigt minimalistiskt och många av tjejerna fick lite flashback till barndomen när de såg ...
den här plastkannan. Servitrisen berättade att mycket av inredningen kom från Norden, speciellt Danmark.
Drinkmenyn fanns i tjeckiska böcker.
Drinkarna var inte billiga men sättet på vilket de serverades gjorde hela skillnaden. De smällde inte ner färdigblandade drinkar på bordet utan alla gjordes framför kunderna samtidigt som servitrisen berättade historien bakom varje drink. Det tyckte jag, och alla andra, var hur häftigt som helst. Här "förbereder" servitisen Sofias Absinth.
 

Sen var det dags för min och två andras drinkar. När hon kom med drinkbrickan tänkte jag att det var fasligt vad stora iskuber man fick, men det var en ide' bakom den också. Jag beställde en drink med bland annat Campari.
När servitrisen blandat klart och gett oss våra drinkar såg vi att istiben var formad som en dödskalle. Med den röda Camparen blev effekten ganska imponerande.
En annan tjej beställde en drink som serverades i en köttätande blomma (och ja, blomman var äkta) som hon "vattnade" (dvs. fyllde på sprit) med en liten vattenkanna så att rök steg upp ur blomman.
En annan drink serverades genom att servitrisen långsamt droppade vatten på en sockerbit som smälte och föll ner i spriten.
Vi var verkligen imponerade och jag vill absolut dit igen.
När alla hade druckit upp sina drinkar styrde vi kosan till den tredje och sista baren som hette Hawksmoor Spitafields Bar
De flesta av oss valde en drink som enligt den roliga australiensiska servitören var den starkaste på listan, Manhattan Jr.
Vi satt och smuttade på våra drinkar och pratade ända tills de stängde stället, men så kom vi dit ganska sent också:-). Det blev en sen kväll på grund av att det tog mig 1 timme att ta mig hem men vi hade så otroligt kul och nu har jag fått ett antal barer dit jag kan ta besökare. Det lär nog inte heller vara sista gången som vi besöker gömda barer för det finns garanterat fler att upptäcka:-)

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...