2 oktober 2016

Hej hej

Glad söndag på er! Hoppas ni har haft en bra dag. Steve och jag har haft en riktig slapp och skön söndag.

Dagen började med en timmes Body Pump som vanligt och sedan var jag redo att njuta av en god tvårätters lunch på L'Affaire. Jag började med en rotsellerisallad med pocherat ägg som var lika god som förra gången jag åt den.
Den här gången beställde jag Sunday Roast med halv kyckling. Jag gav Steve yorkshire-puddingen och potatisen. Resten var lågkolhydrat så det kunde jag äta och det var helt tillräckligt.
Väldigt mätta och belåtna gick vi till ett litet cafe i närheten som hette The Black Chapel. Cafeet är ca en meter brett och fem meter långt så vi beslöt oss för att sätta oss utomhus. 

När Steve gick in för att beställa två Americano, dvs. filterkaffe, fick han svaret att något sådant har de inte, det var antingen "short" eller "long" coffee, vilket var espresso eller espresso med en kanna hett vatten som man kunde blanda ut sin espresso med. De hade också bara en kaffesort (byter varje vecka). Den här veckan kom bönorna från Etiopien. Kaffet hade verkligen en säregen smak. Det var lite för syrligt för mig men Steve gillade det. Kul med lite självständiga ställen, sådana ska man stödja. Vi stödde två idag:-)
Igår åt vi också gott. Jag hade hittat ett erbjudande med 3 rätter, ett glas prosecco, kaffe och obegränsat med vanligt eller bubbelvatten för £29/person och det måste utnyttjas. Restaurangen hette Caxton Grill och låg på en bakgata i Westminster. När vi gick längs gatorna upptäckte vi att Westminster verkar vara nästan helt död på helgerna. Wandsworth Town är värsta Oxford Street jämfört med Westminster:-)

Servicen på restaurangen låg på värsta Ritz-nivån med en servitör som kom med bröd, en annan med vatten, en tredje med menyerna osv.
Jag åt gravad lax till förrätt men den bilden blev så suddig så jag ids inte sätta upp den:-) Som vanligt så var laxen inte tillräckligt salt men annars helt ok.

Till huvudrätt åt vi båda gris gjort på två olika sätt, inlindad i pancetta och som pork belly. Grymt goda båda två och MÄTTANDE. Och Steve som trodde att han inte skulle få tillräckligt med mat:-)
Eftersom efterrätt ingick i erbjudandet så gjorde jag ett undantag och beställde en rätt med mörkchokladstång, yoghurtglass med körsbärssmak och nötter. Portionen var som tur var inte för stor utan helt perfekt. Efterrätten var fantastisk och Steve sa att det var den godaste efterrätten som han någonsin ätit, och han har ätit ett antal:-)
Vi hade smått funderat på att gå till en pub i närheten för en sista drink efter middagen men vi fick skippa den iden för vi var alldeles för mätta:-)

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...