20 oktober 2016

Mat, underhållning, mat, resor och mera mat

Hej och hå vad dagarna går och snart är det helg. Steve åker till sina föräldrar imorgon så det blir bara Busen och jag. Jag ser verkligen fram emot egentid och tänker låta min introverta läggning få blomma ut fullständigt och inte tala med nån:-)

Idag var det återbesök till veterinären för Busen. Han var lika svår att få in i buren som ut hos veterinären, han tycker inte det är kul alls:-). Ögat har iallafall blivit mycket bättre men vi ska fortsätta tills kuren tagit slut och sedan får vi hoppas att inflammationen inte återvänder. Jag bad också veterinären att ge Busen hans årliga spruta. Det skulle vara dags om ett par veckor ändå och genom att göra allt på en gång så slipper vi släpa dit honom igen.
Jag blev rekommenderad dansshowen Burn The Floor av en kompis som såg den för ett par dagar sedan så nu har jag bokat biljett till söndag. Jag gillar dans så det ska bli intressant att se den. Sista föreställningen är den 5 november.
Något annat som jag bokat är en helgresa till Berlin för att hälsa på min amerikanska kompis Thad. Han har bjudit mig dit massor av gånger och nu fick jag äntligen tummen ur och bokade biljett. Jag kommer att åka när julmarknaderna pågår som bäst, så några av dem måste jag absolut besöka (lär finnas 60 stycken i Berlin!). Jag har varit till Berlin två gånger tidigare men staden är så otroligt mysig att man aldrig tröttnar.

Igår stod tapas på menyn när vi var ett gäng kompisar som träffades för middag på restaurangen Black Pig With White Pearls i Londonstadsdelen Stoke Newington. En av kompisarnas, Anettes, döttrar och hennes kompis hade fått vara med och sammanställa några rätter och därför hittade vi dit.

Det var däremot inte det enklaste att ta sig dit. Meningen var att vi alla skulle träffas vid Highbury & Islington halv sju. Jag och två andra möttes vid stationen i Vauxhall för att tillsammans ta tunnelbanan dit. När vi närmade oss stationen fick vi emellertid veta att den var stängd på grund av för mycket människor på plattformen (Arsenal-match). När vi körde förbi fanns det knappt några människor på plattformen alls så kontrollrummet var uppenbarligen inte uppdaterat. Vi hoppade av på nästa station och tänkte ta nästa tåg tillbaka. Vi råkade däremot ta ett tåg som gick på en annan linje och vi kom ännu mer fel. Då gav vi upp och tog en taxi från nästa station.

Restaurangen var liten och mysig och vi togs emot av Anettes dotter och henns kompis.
Hela gänget äntligen samlat

Maten var grymt god. De andra delade men eftersom jag äter lågkolhydrat så valde jag mina egna rätter:-)
Jag kunde inte motstå "padronesarna" när de fanns på menyn. De var lika goda som mina:-)En annan grymt god rätt var bläckfiskcevichen som verkligen inte saknade hetta:-)
Till tredje rätt valde jag grillad grisfile som serverades medium, nästan blodig. Jag har alltid fått lära mig att grisskött ska man alltid äta väl tillagat men den regeln har uppenbarligen ändrats. Jättegod var den iallafall med en härlig hetta från svartpepparn.

Det var en jättetrevlig restaurang, synd bara att den ligger så långt borta från mig.
I tisdags "smet" jag från jobbet ett par timmar mitt på dagen för att gå på bio med tre andra kompisar. Vi gick och såg filmen Absolutely Fabulous på en liten teater i Richmond. Jag såg den på premiären men den var så bra att jag gärna ville se den igen.

Vi funderade om vi skulle bli de enda på bion, som startade kl 11, men det var vi minsann inte, däremot de yngsta:-). När bion började var salen proppfull och alla satt med en stor mugg kaffe eller te som ingick i priset fick vi lära oss senare. Jag undrar hur mycket vinst som bion fick för biljetten kostade 3 pund (och kaffet 1,75 enligt prislistan). Det är jättebra för äldre dock som inte har så hög pension.

När vi kom ut såg vi att tisdagsfilmen var för Silver-medlemmar, dvs 55+-are:-D. Min kompis hade bokat biljetterna på förhand som hon tog ut från en maskin och sedan var det ingen som kollade. Vi kom överens om att det här måste vi göra om, vem säger nej till gratis kaffe liksom;-)

Efter bion gick vi på en snabblunch till en mysig pub vid Richmond Green som heter The Prince's Head. Jag beställde makrillsallad med ett förlorat ägg. Det stod inget om potatis på menyn men den sköt jag bara till sidan och åt resten. Gillade den svarta tallriken.
Men frossandet tar inte slut här. I lördags mötte Steve och jag upp med Cecilia och Björn på restaurangen OXBO Bankside som ligger alldeles bakom Tate Modern. Vi hade utnyttjat ett brunscherbjudande om obegränsat med förrätter, inklusive äggrätter och våfflor/plättar, 3 huvudrätter som man delar, obegränsat med efterrätt och obegränsat med prosecco.

Jag skippade de mättande äggrätterna och pannkakorna (naturligtvis) och fokuserade på skaldjurs- och fiskbordet. Där fanns allt som man kan önska; sashimin, ceviche, stora räkor, olika gravad lax mm mm samt kötträtter.
Huvudrätten var också mycket bra, mört nöttött, fisk och fylld pasta.
Jag rekommenderar att ni utnyttjar OXBOs specialerbjudanden, antingen brunch på fredag eller Sunday roast på söndag

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...