14 oktober 2016

Rom dag 4

Äntligen fredag, så skönt som vanligt. Det bästa med helgen är nästan att det inte kommer någon jobb-epost så man slipper sitta och kolla den var femte minut. Måndag till fredag får det naturligtvis vara full trafik:-)

Idag har jag suttit halva eftermiddagen i väntrummet hos en fotspecialist tillsammans med Steve som skulle få en injektion i en svullnad(knuta som han har under ena fotvalvet. Han har haft den flera år och speciellt när det är varmt svullnar den upp ännu mer och orsakar värk. Läkaren vill helst inte operera eftersom det kan göra mer skada än nytta så nu försöker de med injektioner för att svullnaden förhoppningsvis ska minska.

Injektionerna är normalt en snabb procedur (först bedövningsspruta, vänta i 15 minuter och sedan "huvudsprutan") men idag var han ordentligt försenad och vi satt och väntade i över 2 timmar. När det äntligen var klart tog vi en Uber-taxi hem eftersom Steve inte kunde, och borde, gå alltför många meter.

Så är det väl dags för den sista bildbomben från Rom då:-). Morsan, Owe och Anna åkte hem tidigt på morgonen men vårt och Magnus flyg avgick först halv 6 så vi hade några timmar på oss att beta av de sista av sevärdheterna.

Vårt första mål var Pantheon. När vi kom dit vid 11 var den stängd för högmässa. så istället gick vi till ett mysigt cafe på en sidogata i väntan på att de skulle bli klara.
Vi hittade en gata utan horder av turister, den första sedan vi kom till Rom och vi satt och njöt av lugnet. Klockan var bara 11 men när man är på semester får man dricka Prosecco så tidigt:-)
Kl 12 var högmässan över och turisterna släpptes in. När vi närmade oss kyrkan och såg den massiva kön tänkte vi ge upp, men beslöt oss för att prova och 15 minuter senare var vi inne.

Det var bra att ha Magnus med oss för han gav oss en privat guidning. Hålet i taket är alltid öppet och kyrkan har byggs så att man nästan kan ställa klockan efter hur solstrålarna ligger. Kl. 12 ska den peka mot ingången.
Efter Pantheon fortsatte vi till Spanska trappan. På vägen passerade vi ett par som sjöng opera, och riktigt bra. Lönen måste dock vara dålig om de tvingas sjunga på gatan:-)
Här är då Spanska trappan som var så full av turister att man knappt såg trappan. Vi tog ett par foton och selfies innan vi började gå tillbaka mot hotellet samtidigt som vi höll ögonen öppna på en passande lunchrestaurang.
Tillslut hittade vi en restaurang som såg ok ut (dvs. de serverade rätt pizza enligt Steve). Jag var inte så jättehungrig efter min stora frukost men en mozzarellaboll och skinka får man alltid ner:-) Skulle inte förvåna mig om jag ätit 6-7 mozzarellabollar under hela resan, det är ju en sån god ost.
Efter lunchen gick vi tillbaka till hotellet, hämtade våra väskor och sedan tog vi en gemensam limousinetaxi till flygplatsen där vi fick ett par timmar i tax free-affärerna innan flyget avgick. Jag hade inte hunnit kolla i några affärer under semestern så jag passade på nu och hittade både en blå axelväska, läppstift och läppglans (ska sätta upp foto sen). Jag har funderat på att köpa läppstift i åratal nu men jag tycker att det är så otroligt svårt att hitta rätt färg. Det slutar alltid med att läppstiftet hamnar nästan oanvänt i någon låda, läppglans är enklare.

Så, det var vår familjeresa till Rom det. Väldigt intensiv men väldigt kul. Det är kul när man kan resa med familjen.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...