14 oktober 2016

Pubfrågesport

I onsdags besökte Cecilia, Björn, Steve och jag min och Steves lokala favoritrestaurang L'Affaire för pubfrågesport, eller pub quiz. Det var ställets första pub quiz så det kunde vara antingen inga deltagare (säker vinst) eller många (ingen vinst):-)

Vi började iallafall med middag. Jag beställde heta friterade bläckfiskringar. Jag beställer normalt aldrig den här rätten på grund av att de är doppade i en tjock mjölsmet, men tänkte att kanske de inte är lika smetgalna i franska restauranger och de här var helt ok. Portionen var stor och chilidippen jättegod. Jag blev nästan proppmätt efter förrätten.
Till huvudrätt beställde jag flankstek med gräddsås som vanligt. Den rätten är ju bara så god. Steken var var väl tilltagen och jag åt tills jag nästan sprack. Till och med jag har min begränsning fast jag är stor i maten:-)
Kl 20 började quizen och vi blev tillslut hela 3 lag. Det var dock lite orättvist för vi var 4 och de andra lagen hade 6 personer per lag, något vi också informerade frågesportsledaren om. I andra quiz som jag deltagit i har lag med få deltagare fått ett par bonuspoäng.
Det var många frågor om England, naturligtvis, och Steve kanske bidrog till 70 % av våra rätta svar:-) Vi lyckades iallafall skramla ihop tillräckligt många poäng för att knipa andraplatsen och en flaska vin:-) Ibland är det bra med få konkurrenter:-)
Igår lyxade jag till det med Padrones igen. De är ju bara så goda OCH hälsosamma.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...