9 november 2016

Bokdiskussioner och mera jobb

Brrrr vad det är kallt nu (+7 just nu), både ute och inne (om man inte sätter på värmen). Jag gav mig som vanligt ut till gymmet i morse men det får nog bli mitt enda utomhusbesök idag. Ikväll ska jag bara sitta och mysa under filten jag köpte på IKEA i veckan medan Steve "måste" ge sig ut på sin veckovisa kompisträff i kylan:-)

Igår var det jag som trotsade kylan för att delta i månadens bokklubbsträff vid Piccadilly Circus. Det tog emot att ge sig iväg men när jag väl var framme så var det hur kul som helst. Månadens bok som vi diskuterade hette Hägring 38 och har skrivits av den finlandssvenska författaren Kjell Westö. Jag har läst en annan av hans böcker också och jag måste säga att de är bra. Boken utspelar sig före andra världskriget och svenskarna fick lära sig att vi har haft inbördeskrig i Finland. Många av dem bekände att de aldrig vetat att Finland ens haft inbördeskrig?! Nå, man är aldrig fullärd:-)
Idag blev jag uppringd av ett nytt översättningsföretag i Finland som ville börja jobba med mig. De hade hittat min kontaktinformation på någon översättningsportal som jag fyllt i för typ 10 år sedan:-). Nu ville de kontrollera att jag var jag och kunde både finska och svenska som jag uppgett. Kvinnan som ringde upp mig sade att det är ganska vanligt att personer tar över någons kontaktinformation på översättningsportaler och låtsas vara den personen för att få jobb. Först pratade vi på finska, vilket faktiskt gick bättre än jag trodde (alla år av översättning från finska till svenska har ökat mitt ordförråd betydligt) och sedan på svenska. Min finska var nog bättre än hennes svenska:-). Jag blev iallafall "godkänd" så nu har jag ännu en kund. Det här var nog det närmaste jag kommit en "arbetsintervju" under min översättarkarriär, det normala är att man gör en testöversättning:-).

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...