16 november 2016

Helkväll i Chelsea och halvdag i Tooting

Så var det lillördag igen. Jag sitter och myser med tända ljus medan det regnar utomhus. Skönaste känslan. Jag har haft ont i halsen sedan i söndags så jag har tvingats hålla mig från träningen i tre dagar och jag känner riktigt hur musklerna krymper. Av någon orsak så kan det vara farligt att träna med halsont. Igår var jag till och med tvungen att köpa halstabletter (äckligaste som finns) så att jag inte skulle sitta och harkla mig och småhosta under bion. Nå, mina förkylningar brukar aldrig bryta ut utan stannar med lite halsont och sedan är det över för det året.

Igår var det då SWEAs bioklubb igen och vi såg filmen The Light Between Oceans med svenskan Alicia Wikander. Den var sådär, inte dålig men kanske 30 min för lång. Vi satt iallafall alla med näsdukar i slutscenerna:-)
Efter bion var det dags för det obligatoriska restaurangbesöket, och det här hade jag särskilt sett fram emot. En av medlemmarnas söner jobbar som restaurangchef på en restaurang som heter The Rabbit, och hon hade bokat bord till oss och hennes son hade tagit fram en "tasting menu".
The Rabbit specialiserar sig på engelska tapas. För mig som gillar småplock så var det här perfekt. Vi hade bokat bord till kl 21 och vi gick därifrån först kl 24 när de stängde. Snacka om helkväll:-)

Maten var helt fantastiskt god och jag skulle gärna gå dit igen.
När vi kom fram till restaurangen vid kl 21 så var den fortfarande proppfull.
Måltiden inleddes med lite "fingermat" och sedan kom den ena fantastiska rätten efter den andra.
Kammussla
Sjötunga
Chorizo, grönkål, knäckebröd
Ett par vackra vegetariska rätter
Kötträtten skulle ha varit gris men kocken tyckte inte att köttet var tillräckligt bra så det blev lamm istället som smälte i munnen. Det var en kock med yrkesstolhet som inte skickar ut mat som han inte skulle vilja ha själv, annat var det när vi besökte restaurangen på Power Park i Härmä för några år sedan. Där fanns inte mycket yrkesstolthet.
Måltiden avslutades med tre olika eferrätter som vi delade på.
Jag har ätit mycket gott de senaste dagarna kan man lugnt säga.

I söndags tog Steve och jag bussen till stadsdelen Tooting för att kolla vad som hänt där sedan vi senast besökte området för typ 1 år sedan. Det är inte precis ett område man går för shopping utan kanske främst för indisk mat. Det indiska köket är nog det jag tycker är minst intresant eftersom allt smakar nästan likadant, curry.

När vi gått alla gator upp och ner var det dags att komma överens om en restaurang vilket inte var det lättaste. Steve, som först var sugen på indiskt, ändrade sig sedan och ville ha kebab. Jag däremot vägrade gå till en takeaway-restaurang med två bord utan ville sätta mig på en "riktig" restaurang isåfall. Efter lite surande från båda sidor så föreslog jag en libanesisk restaurang jag sett när vi först kom till Tooting, kallad Meza och som hade kebab. Steve var först tveksam och tyckte att det var lite "dyrt" men när vi fick in våra portioner och börjat äta så blev han tyst:-). Jag beställde in tre olika mezze (halloumirätten saknas) och Steve beställde humous samt lammkebab. Vi åt och åt och allt smakade fantastiskt gott! Steve sa efteråt att dit vill han gå igen.

Stekt kycklinglever
Grillade libanesiska korvar.
Imorgon kommer det att bli ännu en lugn dag men på fredag ska jag träffa min svenska kompis Jenny som bor utanför London. Då blir det besök på finska kyrkans julmarknad, middag och säkert några drinkar också.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...