7 november 2016

En fullproppad helg

Ligger på soffan under en mysfilt som jag köpt på IKEA, jag gjorde nämligen en impulsutflykt dit i eftermiddag, innan kvällsrusningen. Det var riktigt vilsamt att vandra runt där utan att behöva trängas.

Som vanligt hittade jag lite smått och gott som ljus, en grön växt som ser ut som en gran, en ny stekpanna, diskborste, kuddöverdrag, 1 kg köttbullar samt en förpackning med chokladbollar till Steve. Jag fattar inte hur någon kan tycka att något så sötsliskigt är gott:-)

Till middag stekte jag IKEA-köttbullar som jag åt med blomkålsmos och egen rårörd lingonsylt med söning. Såå gott!!
Igår var det kurs i Mindfullness i en studio alldeles vid Hampstead Heath i norra London. Jag koordinerade den för SWEA, precis som ifjol. Jag ville inte komma för sent så istället kom jag alldeles för tidigt och hann med en liten promenad i parken, eller jag tror den klassas som skog. Det var soligt men kallt, men som tur var hade jag tagit både tjock halsduk och vantar.

Jag mötte säkert 100 hundar på min halvtimmespromenad och hälften verkade heta Cookie:-)
Kursen hölls av en svensk tjej som heter Karin och som är mycket bra. Vi fick prova på tre övningar och började med en femminutersövning som man kan göra när och var som helst man känner att man behöver slappna av.
Nästa uppgift var Medvetet ätande. Vi är ju många som äter för snabbt och därför för mycket, men nu fick vi öva oss på att äta en bit choklad och riktigt tänka på vad vi åt, hur det smakade, hur biten doftade och kändes. Eftersom hjärnan hinner registrera det man äter när man låter det ta tid så blir man också snabbare "mätt" eller nöjd.
Kursen avslutades med 45-minuters "body scanning". Det innebar att vi låg bekvämt på golvet under var sin filt medan Karin läste upp en text med lugn röst som innebar att man skulle "känna" och vara medveten om varje kroppsdel med början från vänster tå. Det var inte lätt att fokusera på det hon sa för tankarna tenderade att vandra iväg, men det är inte heller lätt att leva i nuet och kräver mycket träning.

Kursen var riktigt intressant och jag borde absolut få tummen ur och ta en längre kurs någonstans i närheten.

Jag fortsätter att gå bakåt i tiden. Lördagen började med dansträning följt av Body Attack några timmar senare och sedan tog jag bussen in till stan för middag och dansshowen Burn the Floor ännu en gång med Carina.

Vi åt en god pre theatre-middag på en fransk restaurang i Covent Garden innan vi promenerade till teatern.
Wefie från vår balkong.
Showen börjar lite töntigt med två killar i vita peruker som går runt publiken och skämtar med dem och man tänker först "Vad är det här för barnsligheter". När själva dansshowen är det allt annat än barnsligt, toppkvalitet från första till sista danssteget. Det var sista föreställningen i lördags men jag tror de brukar återvända med några års mellanrum. När de återvänder kommer jag absolut att vara på plats.
Jag har hittat nya favoritsnittblommor. Jag minns inte vad de heter men de ser ut som rosor med enda skillnaden att de håller i flera veckor, och inte två dagar som riktiga rosor. Buketten jag har nu är inne på tredje veckan och det är först nu som några av knopparna börjar vissna.
Och sedan en bild på vår hårboll som avslutning:-)

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...