4 november 2016

Middag med opera

Här i London finns det verkligen alla typer av underhållning och igår gick jag och mina kompisar som jag lärt känna i SWEA, Helen och Anette, på middag med live opera i den otroligt mysiga restaurangen Cafe Below. Jag visste att Helen gillade opera och när det damp ner ett mail om middag och opera från restaurangen så mailade jag dem och frågade om de var intresserade. Jag är vanligtvis inget stort fan av opera annat än enstaka låtar från olika uppsättningar så jag hoppades att de skulle sjunga lite gott och blandat.

Restaurangen, som jag skrivit om tidigare, ligger under en kyrka som är i bruk och är full av atmosfär. Igår såg vi till och med en mus som kilade iväg längs väggen ... då vet man att man är i London ... och i en gammal byggad:-) Jag är inte rädd för möss så jag berördes inte nämnvärt men Helen tyckte att det var lite obehagligt. Tur vi hade beställt in en flaska med Prosecco så att hon kunde lugna nerverna:-)
Det var två sopraner som uppträdde och de var fantastiska. Källarvalven erbjöd perfekt akustik och ibland sjöng de så håren på armarna reste sig.
Mellan uppträdandena så fick vi våra rätter. Jag har aldrig haft en dålig middag på Cafe Below och inte igår kväll heller.
Förrätten bestod av bläckfisk, het chorizo och aeoli.
Sedan var det dags för andra "akten". De manliga gästerna fick ganska mycket uppmärksamhet:-)
Huvudrätten var en riktig höjdare, bräserade revben (utan benen), persiljerotpuré, spenat, rödvinsjus. Köttet var så mört att det nästan föll isär när man tittade på det. Mycket kött fick man också.
Efter huvudrätten fick vi njuta av ännu några låtar innan desserten, som jag bara smakade några skedar av, serverades och kvällen var över. Vi var alla tre mycket positivt överraskade och skulle lätt gå dit igen om de håller ännu en operamiddag.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...