1 november 2016

Mat, vin och musik

Brrr, nu får man väl tyvärr säga att hösten har anlänt till London på riktigt för det blir allt kallare. Igår var det 16 vilket fick det att kännas som vår, idag är det 14 och sedan går det bara nedåt. Det har också blivit mycket dimmigt på morgnarna vilket inte är bra om man ska flyga (speciellt om man har morgonflyg), så redan nu får jag väl börja bli lite nervös till hemresan inför jul, för att inte tala om min långhelg i Berlin i slutet av månaden.

Här går dagarna sin gilla gång. Projekten flödar in så det är jobb från morgon till kväll. Vill jag ha lite ledig ett par timmar mitt på dagen så måste jag boka in det ett par dagar på förhand och informera kunder om att jag kommer att vara borta.

I förra torsdags träffade jag min tyska kompis Ivonne på AW på en pub i Fulham som heter The Broadway Bar and Grill bara ett par minuters promenad från Fulham Broadway tunnelbanestation. Varken Ivonne eller jag hade varit där tidigare men vi blev positivt överraskade, särskilt när vi upptäckte ovanvåningen, så mysig.
Innan vi flyttade upp så åt vi middag. Jag valde en ceasarsallad (fanns inte så mycket annat lågkolhydraträtter att välja på:-) men tog bort brödskivorna.
Jag var också tvungen att beställad Padrone-peppar när de fanns på menyn:-). Som vanligt var det jättekul att träffa Ivonne och som vanligt blev det ett glas vin för mycket:-)
I lördags åkte Steve och jag till Cecilia och Björn för hennes födelsedagsmiddag. Björn hade spenderat timmar i köket och vi bjöds på fantastiskt god mat, både fisk, kött och grönsaker. Steve som vanligtvis inte är någon storätare (jag äter nog mer) så kunde inte få nog:-)
Han hade också hunnit göra en marsipantårta från scratch, han hade till och med gjort hallonsylten som var en av fyllningen. Jag tog en liten bit. Jag har aldrig varit någon större tårtfantast, inte ens när jag åt socker, eftersom de ofta är så äckligt söta och torra men Björn hade verkligen lyckats, fyllningen var syrlig och fräsch och bottnarna perfekt fuktade.
Björn hade också gjort de söta marsipankaninerna
Vi hade en riktigt rolig kväll. Den här kvällen drack jag inte ett vinglas för mycket utan lyckades släpa mig upp till body pumpen kl 10 följande morgon:-)

Jag måste naturligtvis avsluta inlägget med en Busen. Så här ligger han och jamar högt och "sparkar" på sängkammardörren när Steve stängt in sig för att kunna prata ifred med sina föräldrar. Här ska inga dörrar stängas minsann:-)
Nej, om jag ska jobba lite till då. Ikväll är det musikaldags och nu står School of Rock på teatermenyn. Den baserar sig på filmen med samma namn och som säkert setts av de flesta. Musiken är komponerad av Andrew Lloyd Webber (Phantom of the Opera-musikalen ni vet)

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...