25 juni 2018

Midsommarpicknick, träning och recept

Det verkar bara finnas måndagar i veckorna. Nu har värmen kommit och vi sover med fläkten på natten och jag sitter med den riktad mot mig när jag jobbar. Till och med Busen söker sig till den och ligger nu på den mellersta avsatsen av sitt klätterträd för att vara på exakt rätt nivå med fläkten😊

Idag var det dags för ett HIIT-pass på gymmet igen med efterföljande 30 minuters stretch. Jag vaknade med muskelbristning i höger arm för 1,5 veckor sedan så jag får hoppa över alla rörelser som handlar om att lyfta vikter över huvudet, men allt annat kan jag göra. I lördags frågade jag instruktören i Body Attack om han hade några stretchtips. Det var han som hjälpte mig när jag råkade ut för en muskelbristning i vaden för 3 år sedan. Han tipsade då om kompressionsstrumpor, eller en socklös sådan, eftersom orsaken ofta är att musklerna vibrerar när man springer och hoppar och det är det som tillslut får dem att brista, inte att man stretchat för dåligt. När det kommer till armar så sade han att dessa muskelbristningar ofta beror på långa och monotona arbetspass vid datorn och att problemet kommer från musklerna i axlar och nacke, och bristningen i armmuskeln är en symptom på detta. Så, nu försöker jag stretcha och massera nacke och axlar varje dag.

Jag hoppade över frukosten idag, nöjde mig en mugg fettkaffe. Efter gymmet stekte jag hamburgerkött, halloumi och gjorde dillbroccoli till. Älskar du broccoli (eller blomkål eller brysselkål), dill och majonnäs så kommer du att älska den här sidorätten.
Som jag berättade tidigare så firade vi midsommardagen i Wandsworth Park. Vädret var perfekt och vi hade mer än tillräckligt med mat noterade vi när vi packat upp allt😋. Jag hade verkligen lyckats med rostbiffen som smälte i munnen.
Steve tycker inte om sol och värme (han jobbar ju utomhus hela dagarna) så han satt med hatt och sockor på ... påminner mig lite om en av mina bröder när han var liten😁
Mums. Cecilia och Björn hade hittat sill så då måste jag ju ta en kokt nypotatis också.
Jag gjorde en lågkolhydrats pannacottacheescake med limemarinerade jordgubbar som visade sig smälta i munnen (recept i slutet). Den kommer jag absolut att göra igen. Jag hittade receptet på den här bloggen.
Sverigematchen i fotbolls-VM fick också vara med på ett hörn😉
När solen gick ner bakom träden packade vi ihop och gick till oss för att se andra halvleken av Sverigematchen och dricka G & T.
Det var en väldigt mysig dag och kväll och vi nästan rullade hem av all mat😅

Pannacottacheescake med limemarinerade jordgubbar

Ingredienser
1 1/2 gelatin blad
3 dl mandelmjöl
3 msk smör
sockerersättning alt honung/agavesirap motsvarande ca 2 msk sötma
1 vaniljstång
3 dl vispgrädde
Sötningsmedel motsvarande 1/2 dl socker.
200 Philadelphiaost
1 liter jordgubbar
1 lime + lite sötning

Gör så här
Lägg gelatinbladen i blöt. Blanda mandelmjöl med smält smör och lite sockerersättning efter smak. Tryck ut i en ganska liten springform (20 cm diameter) och grädda i 10 minuter i ca 190 grader. Dela vaniljstången och skrapa ut fröna, lägg stången + fröna tillsammans med grädden i en kastrull. Koka upp under omrörning. Ta bort från plattan och lägg i sockerersättning och de utkramade gelatinbladen och rör ihop Tillsätt Philadelphiaosten och vispa slät. Häll över den svalnade mandelbotten och låt stelna i kylskåp ca 3-4 timmar.
Blanda skivade jordgubbar med rivet skal och saften av 1 lime + sötma och låt marinera i kyslkåp och servera till cheesecaken!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...