7 juni 2018

Kött och fisk

Så är det torsdag igen och snart har vi heeeelg, så härligt! Jag har snart jobbat klart och om några timmar styr Steve och jag kosan till North Sheen för lite bowling igen. Tja, eller Steve bowlar och jag tittar på. Det har inte gått så jättebra för Steve den här säsongen hittills, så om han och hans partner inte går vidare ikväll så har han några lediga veckor tills nästa följande turneringar startar, varav en där Steve vann singelturneringen ifjol.

Igår var det ingen bowls och jag hade lyckats locka med mig Steve till kändisfiskkocken Rick Steins restaurang i den mycket vackra stadsdelen Barnes. Jag trodde att det skulle vara lite lugnare på restaurangen då det var onsdag men inte, den var full till nästan tre fjärdedelar. Det betydde att vi tyvärr inte fick ett bord alldeles bredvid Themsen där jag satt förra gången, men eftersom vattnet stod väldigt högt så såg vi vattnet och de passerande roddarna väldigt bra ändå.
Themsen i bakgrunden.
Eftersom restaurangen är en fiskrestaurang så var det väldigt skralt med köttalternativ (ett par rätter med stek för de som inte tål fisk typ:-)). Jag valde iallafall en fisk- och skaldjurssoppa med parmesanost och vitlöksaoli som var mycket god till förrätt, även om den var mixad så att man inte såg vad som var fisk och vad som var skaldjur.
Till huvudrätt blev det slätvar som jag aldrig ätit, eller sett på menyn, tidigare. Den var väldigt god måste jag säga. Jag beställde grönsaker till och donerade den kokta potatisen till Steve som var lite missnöjd över att bara få 6 franska potatisar till sin fritterade torsk😊Ja, så är det när man äter på lite finare restauranger, dyrare mat och mindre portioner😊. Men, jag blev väldigt mätt på mina rätter.
Ingången.
Här hemma har det blivit god köttfärspaj under några dagar. Jag hittade receptet på den här sajten men lägger också upp det under bilderna. Jag hällde över 4 överblivna äggulor också innan jag satte in pajen i ugnen.
Köttfärspaj med kesotäcke
(6 portioner)

Ingredienser 

Köttfärsfyllning 
½ gul lök finhackad
1 vitlöksklyfta finhackad
2 matskedar smör eller olivolja
600 g nötfärs
1 matsked torkad oregano eller torkad basilika
4 matskedar tomatpuré, röd pesto eller ajvar relish
1 dl vatten

Pajbotten
2 dl mandelmjöl
1/2 dl sesamfrön
1/2 dl kokosmjöl
1 matsked fiberhusk
1 tesked bakpulver
1 kryddmått salt
3 matskedar olivolja eller rapsolja
1 ägg
1/2 dl vatten

Kesotäcke
250 g keso
200 g riven ost

Gör så här 
Börja med att tillaga köttfärsröran. Stek lök och vitlök i olja på medelvärme tills löken är mjuk och fått lite färg. Lägg i köttfärsen och bryn vidare. Salta och peppra och rör i örtkryddan. Tillsätt tomatpuré, pesto eller ajvar relish – ta vad du har hemma. Tillsätt vattnet. Sänk värmen och låt puttra i minst 20 minuter medan du gör pajdegen.

Sätt ugnen på 175 grader. Mixa alla ingredienser till pajdegen i en matberedare några minuter tills degen blir som en boll. Har du ingen mixer går det lika bra att blanda ihop degen för hand med händerna. Kläm fast en bit bakplåtspapper i en springform (24–26 cm i diameter) och smörj botten och kanter med lite olja eller smör. Bred ut degen i formen med fingrarna. Du kan förgrädda pajbottnen några minuter men det är inget måste. Bred köttfärsen i pajbottnen.

Blanda keso och ost och bred över. Grädda i 40 minuter i nedre delen av ugnen eller tills pajen fått fin färg. Servera med en härlig grönsallad och dressing.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...